Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

AΡΚΑΔΙΑ: Το πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς με δολωματικούς ψεκασμούς, ολοκληρώθηκε για το έτος 2015,



http://www.ipaper.gr/wp-content/uploads/2013/08/%CE%A8%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF.jpg
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Από τη Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΚΑΔΙΑΣ ανακοινώνεται ότι:
 ·  Το πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς με δολωματικούς ψεκασμούς, ολοκληρώθηκε για το έτος 2015, με πολύ καλά αποτελέσματα. 
 · Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, είναι πολύ ευνοϊκές για προσβολή του ελαιοκάρπου από δάκο.
 · Στις περιπτώσεις που η συλλογή του ελαιοκάρπου καθυστερήσει, θα πρέπει οι ελαιοπαραγωγοί με δικές τους δαπάνες, να φροντίσουν για την περαιτέρω προστασία του ελαιοκάρπου με ψεκασμούς κάλυψης.
· Ψεκασμοί κάλυψης εφαρμόζονται όταν διαπιστωθεί γόνιμη δακοπροσβολή του καρπού σε ποσοστό 2-4%, δηλαδή όταν σε δειγματοληψία καρπού βρεθούν αυγά, προνύμφες, νύμφες ή έξοδοι σε ποσοστό 2-4%.
·  Υπενθυμίζουμε  ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται τα εγκεκριμένα γεωργικά φάρμακα για την καλλιέργεια της ελιάς, στις προτεινόμενες δόσεις και να τηρείτε το χρονικό διάστημα μεταξύ της τελευταίας επέμβασης και της συγκομιδής.
· Για περισσότερες πληροφορίες οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας Άστρους, Λεωνιδίου και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στην Τρίπολη.       


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου