Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Κλειστή για 10 μέρες από τις 6 Αυγούστου, θα μείνει η Βουλή

 
 Κλειστή θα μείνει για 10 μέρες η Βουλή και συγκεκριμένα από τις 6 ως και τις 16 Αυγούστου. Η σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ελήφθη έπειτα από εισήγηση του πρωθυπουργού «χάριν ανάπαυσης» υπουργών και βουλευτών, όπως αναφέρεται.

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας της ζήτησε το διάστημα 6 έως 16 Αυγούστου να παραμείνει κλειστό το κοινοβούλιο. Στόχος της κυβέρνησης άλλωστε είναι να «κλείσει» όλες τις εκκρεμότητες με τους εκπροσώπους των θεσμών τις επόμενες ημέρες ώστε να ολοκληρωθεί και ψηφιστεί η νέα συμφωνία το διάστημα 17-20 Αυγούστου.

Πάντως, η πρόεδρός της, Ζ. Κωνσταντοπούλου, ζητά με επιστολή την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις επιθέσεις εις βάρος της και «καρφώνει» υπουργούς. 
Στην επιστολή, που φέρει ημερομηνία 31 Ιουλίου, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «να θωρακίσει το δημόσιο διάλογο και τα φαινόμενα εκφυλισμού και απροκάλυπτου κανιβαλισμού».
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, κάνοντας λόγο για «σειρά προσβλητικών δηλώσεων» σε βάρος της και «ανοίκειες και προσβλητικές τοποθετήσεις εναντίον της». Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τον κ. Πανούση, έκανε λόγο για «επιθετική επιμονή» που «γεννά πολλές απορίες».
Είναι τουλάχιστον αστείο να επικαλείται η κ. Κωνσταντοπούλου την «τήρηση των αρχών πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας» όταν η ίδια, όποτε της δίνεται η ευκαιρία, καταστρατηγεί κάθε έννοια ευπρέπειας και δημοκρατικών αρχών. Τα παραπάνω σχολίασε το Ποτάμι, με αφορμή τα παράπονα που διατυπώνει η Πρόεδρος της Βουλής για τις δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα και του Γιάννη Πανούση, με επιστολή της στον Πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με το Ποτάμι, «είναι επίσης πρόκληση η Πρόεδρος της Βουλής να μιλάει για ‘εκφυλισμό’ και ‘κανιβαλισμό’ όταν ο δικός της δημόσιος λόγος είναι η επιτομή των παραπάνω». «Πρόκειται για απύθμενο θράσος, για πλήρη έλλειψη αυτογνωσίας ή και για τα δύο μαζί» προσθέτει.
 Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr