Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

"Κόλαση" πάλι την ώρα της ομιλίας Σαμαρά! Βουλευτές της ΝΔ καλούν τον πρωθυπουργό να "μαζέψει" την Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Δημοψήφισμα LIVE: `Κόλαση` πάλι την ώρα της ομιλίας Σαμαρά! Βουλευτές της ΝΔ καλούν τον πρωθυπουργό να `μαζέψει` την Ζωή Κωνσταντοπούλου!  

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης.

- Οδηγείται τη χώρα σε δημοψήφισμα - παρωδία
- Το δίλημμα που προτείνουν είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ
-Θέλουμε να είμαστε στην καρδιά της Ευρώπης
-Δεν διαλέγουμε ανάμεσα σε δύο συμφωνίες που λίγο διαφέρουν
-Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Έβγαλαν τον Βαρουφάκη από το Eurogroup.
- Παράταση που ζητήσαμε, δεν πήραμε
- Τρίτη βράδυ η χώρα μας θα είναι χωρίς πρόγραμμα
-Οι δανειστές ήδη συζητούν το Plan B
-Για ποια διαπραγμάτευση μιλάμε
-Αποτύχατε σε όλα και με πάταγο
-Το e-mail Χαρδούβελη ήταν... παιχνιδάκι μπροστά στη δική σας
-Είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης που σήμερα καταγγέλετε
 
 Η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο προεδρείο του Κοινοβουλίου, παραβιάζοντας το άρθρο 66 του Κανονισμού της Βουλής (είχε προηγηθεί ομιλία της από το βήμα) πυροδότησε το κλίμα λίγα μόλις λεπτά αφότου ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Η κ. Κωνσταντοπούλου στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον εαυτό της, εξόργισε ακόμη περισσότερο τους βουλευτές στα έδρανα.

- Είστε πρόεδρος της Βουλής και δεν γνωρίζετε τον κανονισμό της Βουλής και το άρθρο 66
- Ανεβήκατε πάνω την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία. Είστε νέα συνάδελφος, δεν γνωρίζεται, αλλά δεν πρέπει ως πρόεδρος της Βουλής να παραβιάζετε τον κανονισμό της Βουλής
- Κυρία πρόεδρε, το έχετε παρακάνει. Δεν είστε δικτάκτορας. Κύριε Τσίπρα, να την μαζέψετε!
Άγριος καυγάς Σαμαρά - Κωνσταντοπούλου! "Να την μαζέψετε", είπε στον Τσίπρα και αποχώρησε η ΝΔ απο την αίθουσα!

 Αποτέλεσμα; Ο κ. Σαμαράς να απομακρυνθεί από το βήμα της Βουλής και να πάρει το δρόμο προς την έξοδο του Κοινοβουλίου και τον ακολούθησε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μετά το θεσμικό ατόπημα που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την κάλεσε στο γραφείο του, όπου σύμφωνα με πληροφορίες απαίτησε να μην ξανανέβει στην έδρα, όπως άλλωστε ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, όταν ο Πρόεδρος αποφασίσει να μιλήσει από το βήμα και όχι από την έδρα του.

Μετά από μία δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε από την έδρα της, όπου εκεί παραδέχθηκε πως όντως ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει πως δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην έδρα της από τη στιγμή που μίλησε ως βουλευτής από το βήμα της Βουλής.

Επικαλούμενη τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα η κα Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε μία επική κωλοτούμπα, λέγοντας πως στην ουσία παραβίασε τον κανονισμό της Βουλής γιατί ήθελε να τιμήσει με την παρουσία της στην έδρα, την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Και μετά από αυτό κάλεσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Μητρόπουλο να ανέβει στην έδρα και εκείνη κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα, ως όφειλε από την αρχή.