Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Γιώργος Ψυχογιός: Αλματώδη επιδείνωση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών της Κορινθιακού από τις αμμοληψίες που γίνονται στα κατα τόπους ποτάμια.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRlBwTmYtKSOn5LqYsKEqfksR1yMXAhl59xmYUuGauBspjV22N7DmyLQL7aZU5zTq4PyV6OlAgHq-e3d0CQ5Ea-86aixdaiiygVMnyuuf4x1ivm4DGmgT1RlRshgtiCoB32mIw7eGHESE7/s1600/parakato.gr.jpg Στην ανοιχτή επιστολή του κ. Κώστα Παππά απάντησε ο συμπολίτης μας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Ψυχογιός:

Κύριε Παππά,
Για το πολύ σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της Κορινθιακού και για τα ζητήματα που θέσατε έχω να σας απαντήσω τα εξής:
1. Προφανώς έχουμε καταλάβει τις επιπτώσεις του και ιδίως προσωπικά, καθώς μεγάλωσα στη Δυτική Κορινθία (Ξυλόκαστρο) και το πατρικό μου σπίτι βρίσκεται στη Λυκοποριά, “με το ένα πόδι” στη θάλασσα.
2. Ως οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αλλά και ως περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου είχαμε αναδείξει έντονα το ζήτημα μέσα από επιστημονικές ημερίδες, ανακοινώσεις και προτάσεις.
3. Μάλιστα, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, κυρίου Τσιρώνη στην Κορινθία, παρουσία και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε, εκτός των άλλων, και το μείζον αυτό ζήτημα από αυτοδιοικητικούς, φορείς και βουλευτές.
Στην τοποθέτησή μου πρότεινα στον Υπουργό την συνολική και όχι αποσπασματική -κατά περιοχή – αντιμετώπιση του φαινομένου βάσει Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απο Πανεπιστημιακό φορέα, διερευνώντας παράλληλα τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό ταμείο. Επιλέον, σημείωσα την αλματώδη επιδείνωση του προβλήματος από τις αμμοληψίες που γίνονται στα κατα τόπους ποτάμια.
Ο Υπουργός στην εισηγησή του έλαβε υπόψιν την πρότασή μου εστιάζοντας κι αυτός με τη σειρά του στις καταστροφικές συνέπειες των αμμοληψιών.
Με εκτίμηση,
Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας