Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Δήλωση Β.Νανόπουλου σχετικά με την ΠΝΠ για τα αποθεματικά των φορέων - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Για την αιφνίδια έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από πλευράς της Κυβέρνησης με την οποία δεσμεύονται τα αποθεματικά των φορέων, μεταξύ των οποίων και των ΟΤΑ, μίλησε ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, κ. Βασίλης Νανόπουλος.

Υπογράμμισε ότι μια τέτοια κίνηση δείχνει ότι η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους βρίσκεται πια σε οριακό σημείο και πρόκειται για απελπισμένη προσπάθεια προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια τακτική η οποία όμως οδηγεί σε ασφυξία συνολικά την οικονομική δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις .

Αν αυτή η κίνηση πράγματι αποσκοπεί σε ένα χρονικό ορίζοντα 10 - 15 ημερών, τότε μπορεί να δοθεί αυτό το διάστημα στην Κυβέρνηση ώστε να πραγματοποιήσει τους όποιους ελιγμούς της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές . Από εκεί και πέρα όμως η δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ ,οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους δήμους , ουσιαστικά παγώνει τη λειτουργία τους και είναι ανεπίτρεπτη. 

H Δημοτική Αρχή πρέπει το συντομότερο να ενημερώσει δημόσια για τις επιπτώσεις.

Θα πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων κανονικά ; 

Oι προμηθευτές και εργολάβοι των οποίων οι πληρωμές  εκκρεμούν πότε θα πληρωθούν; Oι συμβάσεις για μελλοντικά έργα παγώνουν ;

Η Κυβέρνηση είναι θετικό να στηρίζεται, αλλά όχι στη βάση μιας αδιέξοδης πολιτικής και μιας λανθασμένης πορείας. Όλοι πρέπει να κάνουν τις υπερβάσεις τους γιατί προέχει η χώρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. 

Στις παρούσες συνθήκες  οφείλουν όλοι και πρώτη η κυβέρνηση ,  να λένε την αλήθεια χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αναζητήσουν άμεσα τη χρυσή τομή για να αναπνεύσει η Ελληνική οικονομία. 

Έτσι και αλλιώς τα δεδομένα του προβλήματος είναι γνωστά και οι λύσεις είναι γνωστές, η παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας είναι καταστροφική για τη χώρα .