Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Εθελοντικά η μετακίνηση των Δημοτικών Αστυνομικών από την ΕΛΑΣ – Τι αλλάζει το ΥΠΕΣΔΑ στην αρχική ρύθμιση

Επιστρέφει ο εθελοντικός χαρακτήρας στην μετακίνηση των Δημοτικών Αστυνομικών από την ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικής επιλογής στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, δηλαδή αν θέλουν να μείνουν στην ΕΛΑΣ ή αν θέλουν να επιστρέψουν στη Δημοτική Αστυνομία, αποτελούσε βασικό τους αίτημα και προς αυτό, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις που τελικά φάνηκε ότι κατάφεραν το υπουργείο Εσωτερικών να βάλει «νερό στο κρασί του».
Έτσι, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, που υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους και να μην ενταχθούν στη νέα Δημοτική Αστυνομία.
Θυμίζουμε πως το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» προέβλεπε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας χωρίς όμως να έθετε την παράμετρο της επιλογής.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η εξέλιξη αυτή θα ανέτρεπε για άλλη μια φορά την ζωή τους και θα τους γύριζε πίσω, στο σημείο από όπου ξεκίνησαν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι νέες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί στην υπηρεσιακή και προσωπική τους ζωή.
Επιπλέον, για τους ανωτέρω λόγους είχαν στείλει σχετικές επιστολές προς τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.
Όσο για τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που είχαν μετακινηθεί, κατά την εφαρμογή της διαθεσιμότητας της προηγούμενης κυβέρνησης, στις δικαστικές φυλακές, θα παραμείνουν στη θέση τους, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού στις φυλακές (μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού υπηρετούν 50 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί) και θα μετακινηθούν στην επόμενη κινητικότητα.

atodioikisi.gr