Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/3/2015 - Κέντρο κράτησης και Αξιοποίηση προσωπικού του Δήμου

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων της 2.3.15 συζητήθηκε για άλλη μια φορά το θέμα του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο.

Η θέση της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" ήταν εκείνη που ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο το Νοέμβριο 2014 και περιλαμβάνει την πάγια θέση των φορέων της Κορινθίας για απομάκρυνση του κέντρου κράτησης από την Κόρινθο και απόδοση του χώρου στο Δήμο και την Περιφέρεια για να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και την στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών.



Ο κ Πνευματικός και ο κ Χασικίδης προσπάθησαν να αλλάξουν την ομόφωνη απόφαση που προαναφέρθηκε και ζήτησαν να δεχθούμε να παραμείνουν δομές μεταναστών στο στρατόπεδο όπως φιλοξενία ανηλίκων και σε άλλο κτίριο ταυτοποίηση ενηλίκων μεταναστών. Τα ανήλικα παιδιά  πρέπει να είναι μαζί με τους μετανάστες γονείς τους -αν έχουν- και τα ορφανά στα αντίστοιχα ορφανοτροφεία της χώρας. 

Η ταυτοποίηση μεταναστών μπορεί να συνεχίσει να γίνεται όπως σήμερα. Ένα γκέτο ανηλίκων στο στρατόπεδο δεν είναι ανθρωπιστική αντιμετώπιση. Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αλλαγή της πάγιας θέσης των φορέων και του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων ,   θεωρούμε ότι είναι ολέθριο πολιτικό λάθος τουλάχιστον. 

Με την επιδίωξη αυτή δίχασαν το δημοτικό συμβούλιο και εξέδωσαν ψήφισμα της πλειοψηφίας στο οποίο δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.

Ζητήσαμε επίσης προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο πολύ σοβαρό θέμα της μη αξιοποίησης των εργαζομένων του δήμου σύμφωνα με το νόμο , τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας , τις ικανότητες και τα προσόντα τους. Τα παραπάνω προβλέπουν ο κατάλληλος άνθρωπος να παίρνει την κατάλληλη θέση ,η επιλογή προϊσταμένων να γίνεται από το υπηρεσιακό συμβούλιο και η τοποθέτηση από το δήμαρχο ,τα τμήματα να έχουν προϊστάμενους ,τμηματάρχες και διευθυντές και κάθε υπάλληλος να εκτελεί τα καθορισμένα καθήκοντα .

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι δεν τηρούνται όλα όσα προαναφέρθηκαν και ο δήμαρχος διορίζει και παύει αυθαίρετα με αποφάσεις του διευθυντές προϊστάμενους κλπ . 

Απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε δεν πήραμε και δεν επετράπη στην αρμόδια αντιδήμαρχο κα Χρισταρά Αθανασία να απαντήσει ο δε κ Πνευματικός μίλησε για οτιδήποτε άλλο θέμα άσχετο εκτός από το συγκεκριμένο.

Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι :

1. Εφαρμόζεται ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας –ΟΕΥ- που ψηφίστηκε με τις αποφάσεις 433/2012 και 33/2014 του δημοτικού συμβουλίου ;

2. Γιατί δεν υπάρχει γενικός διευθυντής ;

3. Γιατί δεν υπάρχουν διευθυντές και τμηματάρχες σε όλα τα τμήματα ;

4. Έγινε επιλογή προϊσταμένων από το υπηρεσιακό συμβούλιο ;

5. Γιατί δεν έγινε αξιολόγηση εργαζομένων τα τελευταία 2 χρόνια ;

6. Έγινε κατάταξη με βάση τα προσόντα από το υπηρεσιακό συμβούλιο όλων των υπάλληλων και εκείνων που ήρθαν με μετάταξη ;

7. Έχουν γίνει προκηρύξεις θέσεων προϊσταμένων ,τμηματαρχών και διευθυντών ;

8. Έχει τις αρμοδιότητες  που προβλέπει η νομοθεσία ,  η αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών που είναι μια νέα επιστήμων δημοτική σύμβουλος με όλα τα προσόντα να λειτουργήσει την υπηρεσία άψογα;

9. Υπάρχουν καθορισμένα καθήκοντα ανά υπάλληλο και ασκούν αυτά οι υπάλληλοι ;

10. Γιατί δεν έχει καταρτιστεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα που έπρεπε να είναι έτοιμο τον περασμένο μήνα και γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η κανονιστική που άφορα τα καταστήματα στους πεζόδρομους ;
Είναι προφανές ότι ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει με νομιμότητα, κανονισμούς και διαδικασίες κάτι που δεν τηρείται σωστά  σήμερα.

Στο θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επέκτασης και εκβάθυνσης του λιμένα Κορίνθου δώσαμε τη θετική μας ψήφο και τα συγχαρητήρια στο πρόεδρο του λιμενικού ταμείου κο Παππά Α. για την πρόοδο ενός αναπτυξιακού έργου που θα αλλάξει την εικόνα και την αξία της πόλης. 



Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα βίντεο :


 Βασίλης Νανόπουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" 
και της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κορινθίων