Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Δυτική Αχαΐα: Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία - Έφυγαν στέγες, έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν πολλές περιοχές

Δυτική Αχαΐα: Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία - Έφυγαν στέγες, έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν πολλές περιοχές Δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος
Αρκετά προβλήματα έχει δημιουργήσει από χθες στη Δυτική Αχαΐα το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με βασικά χαρακτηριστικά τους ισχυρότατους ανέμους και την έντονη βροχόπτωση. Άσχημη χαρακτηρίζει την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, μιλώντας στο thebest.gr, ωστόσο γίνονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο όγκος της βροχής που έπεσε στην περιχή ήταν μεγάλος, εξηγεί ο κ. Ραυτακόπουλος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές. Οι χείμμαροι παρότι είχαν καθαριστεί, όπως είπε δεν "σήκωσαν" τη μεγάλη ποσότητα του νερού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και κάποια σπίτια.
Οι πλημμύρες σημειώθηκαν στο Λιμνοχώρι, τα Σαγαίικα, το Λάππα, τα Μποντέικα, την Άνω Αχαΐα , τα Λουσικά, ενώ πλημμύρισε και το παραλιακό τμήμα των Αλυκών.
Επίσης ξηλώθηκε από τον άερα η στέγη σπιτιού στα Αγιοβλασίτικα με αποτέλεσμα να καταλήξει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Ακόμα, οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση δέντρων στην Αχαγιά, τον Άραξο, τις Αλυκές.
Η κακοκαιρία προκάλεσε και κατολισθήσεις στις Πόρτες και αλλού και ο Δήμος προσπαθεί με τα λίγα μηχανήματα που διαθέτει αλλά και με τη βοήθεια εθελοντών να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Πάτρα:Μας πήρε και μας σήκωσε -Έπεσαν δέντρα από τον σφοδρό αέρα - Κλειστό το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώραΣυνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου παραμένει κλειστό ενώ στη διάρκεια της νύχτας η πυροσβεστική έσπευσε σε κοπές έξι δέντρων που είχαν πέσει.
Τα περιστατικά σημειώθηκαν σε περιοχές όπως Εύα, Παραλία Πατρών, Θέα.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα
Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
 Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και από το απόγευμα και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασια: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και από το βράδυ και στις νοτιότερες περιοχές.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


 thebest.gr