Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

Ο Βενιζέλος ετοιμάζει διάγγελμα… επικήρυξης του Γιώργου


Στο περιθώριο της πολιτικής αγωνίας για τη νέα παρέμβαση που αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μέσα στο Σαββαροκύριακο, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινείται στην κατεύθυνση… διαγγέλματος.
Evangelos-Venizelos-George-Papandreou11Μόνο που ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, δεν θα ασχοληθεί με την προεδρική εκλογή, αλλά με τις διεργασίες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς, υπό το πρίσμα της ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Όπως σημειώνουν εκείνοι που γνωρίζουν καλά το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προτιμούσε να… ξαναπάρει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή να ανατρέψει από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μόνο που με τις πρόωρες εκλογές να είναι πλέον προ των πυλών, δεν προλαβαίνει.
Έτσι, θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ετοιμάζεται να τον… επικηρύξει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το διάγγελμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται τις επόμενες μέρες, θα κινείται μεν στην κατεύθυνση της ενότητας του χώρου, αλλά την ίδια στιγμή θα διαμορφώνει το πλαίσιο σφοδρής κριτικής στον Γιώργο Παπανδρέου.

ysterografa.gr