Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Για... μεσημεριανό! Φανταστικός ο Ολυμπιακός, σταμάτησε το αήττητο του ΠΑΟΚ

Για... μεσημεριανό! Φανταστικός ο Ολυμπιακός, σταμάτησε το αήττητο του ΠΑΟΚ
Πιάνοντας εκπληκτική απόδοση στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός διέλυσε στο ΣΕΦ τον ΠΑΟΚ με 80-55 και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα – 10/24 τρίποντα οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν για πρώτο σκόρερ τον Σπανούλη (15 π.)
Ο Ολυμπιακός ήταν ασταμάτητος από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά, βάζοντας τέλος στο αήττητο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με το εμφατικό 80-55, για την έβδομη αγωνιστική της basket league.
Οι Θεσσαλονικείς προέβαλαν αντίσταση στον αντίπαλό τους μέχρι τα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου και μετά… παραδόθηκαν! Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο και με πολύ καλά ποσοστά από το τρίποντο (10/24) και πολύ δυνατή άμυνα έκαναν φύλλο και φτερό το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου.
Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και στο +28 (72-44) κερδίζοντας το χειροκρότημα από περίπου 4.000 φιλάθλους. Πολυτιμότερος παίκτης για τους Πειραιώτες ο Σπανούλης με 15 πόντους και 6 ασίστ, ενώ εξαιρετικοί ξανά Αγραβάνης, Μάντζαρης, Ντάρντεν και Χάντερ.
Διασώθηκαν οι Χαραλαμπίδης (12π.) και Κάρτερ (10π.) από το... ναυάγιο των Θεσσαλονικέων
Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε αίτημα του Ολυμπιακού για ενός λεπτού σιγή!
Μια μικρή αναστάτωση είχαμε πριν από το τζάμπολ στο ΣΕΦ, με αφορμή ένα αίτημα των «ερυθρόλευκων» για ενός λεπτού σιγή για τον οπαδό του Ερυθρού Αστέρα που έχασε τη ζωή του στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον ΕΣΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Μάρκο Ίβκοβιτς, αλλά οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» το αρνήθηκαν. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς ενημέρωσαν πως αν θα γινόταν κάτι τέτοιο, τότε δεν θα εμφανίζονταν στο ματς. Μετά την άρνηση του ΠΑΟΚ ο ΕΣΑΚΕ δεν έδωσε τελικά τη σχετική άδεια
Να θυμίσουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι… αδελφοποιημένοι με τον Ερυθρό Αστέρα, όπως και ο ΠΑΟΚ με την Παρτιζάν.
Πάντως, οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν πανό-πορτρέτο του Μάρκο Ίβκοβιτς κρεμασμένο στην εξέδρα

 Δεκάλεπτα: 18-13, 40-31, 66-42, 80-55.
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Δεσλής, Παντελίδης.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7, Χάντερ 10 (5 ριμπ.), Ντάνστον 3, Σπανούλης 15 (5 ασίστ), Ντάρντεν 11 (8 ριμπ.), Σλούκας 5, Λαφαγέτ 8, Μουράτος, Χριστοδούλου, Αγραβάνης 11, Μάντζαρης 10 (5 ριμπ.), Καββαδάς.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 6, Λιάπης 2, Χαραλαμπίδης 12, Κάρτερ 10 (7 ριμπ.), Κακαρούδης 4, Τσόχλας 5, Δέδας 5, Μαργαρίτης 2, Κώττας, Όντουμ 1, Βον 2, Σαλούστρος 6.