Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η εκλογολογία δεν τελείωσε. Φούντωσε...

kalpes

Μια στρατηγική στόχευση της κυβέρνησης μέσω της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, ήταν να σταματήσει η εκλογολογία, που είχε αρχίσει να κυριαρχεί εκκωφαντικά στην πολιτική ζωή, και να ακυρώνει στην πράξη τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά για “επιθετική” διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.
Μετά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, και την… επομένη που ξημέρωσε σήμερα, είναι προφανές ότι η εκλογολογία όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά αντιθέτως φούντωσε, διαμορφώνοντας σκηνικό περίπου βεβαιότητας για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο του 2015.
Όπως άλλωστε έχουν αποκαλύψει τα “Υστερόγραφα”, η ημερομηνία που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι η Κυριακή 22 Μαρτίου, για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, λόγω αδυναμίας της σημερινής Βουλής να εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Τόσο ο αριθμός 155 βουλευτών που συγκέντρωσε η κυβέρνηση, και απέχει κατά 25 από τον “μαγικό” αριθμό των 180, όσο και η στάση του ΠΑΣΟΚ, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο μέχρι τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, να… τραβούν το χαλί στο Μέγαρο Μαξίμου, μιλώντας για πρόωρες εκλογές το 2015, διαμορφώνουν μη αναστρέψιμες συνθήκες για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.