Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΕΚ 0-1 Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε..

 Νάστος:«Στα ίσα την ΑΕΚ»
Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά στο Αίγιο, όμως εν τέλει νίκησε με 1-0 τον Παναιγιάλειο κάνοντας ξεκίνημα με το δεξί στον νότιο όμιλο της Football League. Σκόρερ ο Αραβίδης (21'), δοκάρι ο Λαμπρόπουλος (9').

Πήρε, λοιπόν, αυτό που ήθελε στην πρεμιέρα της Football League η ΑΕΚ. Νίκησε στο Αίγιο, όμως ειδικά στο β' ημίχρονο προβλημάτισε με την εικόνα της στο δημιουργικό κομμάτι, όπου δεν έκανε φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Οσο για τον Παναιγιάλειο, έδειξε καλά στοιχεία… Αμυντικά ήταν κοντά οι γραμμές, ενώ επιθετικά κόντρα σε μία σαφέστατη ανώτερη, ποιοτικά, ομάδα είχε τις στιγμές του
Στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ πήρε αυτό που άξιζε… Η Ενωση ναι μεν ξεκίνησε μουδιασμένα δίνοντας το δικαίωμα στους Αιγιώτες να απειλήσουν στο 9' με τον Σκατσίλα, όμως μετά το δεκάλεπτο οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν παρά το γεγονός ότι οι Κορδέρο και Μπαρμπόσα έκαναν σε αρκετές περιπτώσεις εύκολα τις λανθασμένες μπαλιές.
Στο 9', λοιπόν, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έστειλε το προμήνυμα… Ηταν η φάση που ξεκίνησε από το φάουλ του Μπαρμπόσα με τον Λαμπρόπουλο να σημαδεύει με το κεφάλι το δοκάρι. Το 0-0 παρέμεινε έως το 21'. Και αυτό γιατί σε εκείνο το χρονικό σημείο η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα. Ο Μπαρμπόσα έκανε ωραία σέντρα με τον Αραβίδη να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη «εκτελώντας» τον Σταυριανό. Το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου με την ΑΕΚ να μην δημιουργεί κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη εστία και τον Παναιγιάλειο να μην μπορεί να αντιδράσει παίζοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά δυνατά στο όριο, πολλές φορές, του αντιαιθλητικού αμυντικά.
Στο β' μέρος και δη στο πρώτο τέταρτο η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά…  με τους γηπεδούχους να δημιουργούν μία-δυο φάσεις με αποκορύφωμα το σουτ του Ουρτάδο στο 57' Μία φάση, όπου ο Ανέστης χρειάστηκε να «τεντώσει» το κορμί του και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Ετσι ή αλλιώς η ΑΕΚ κρατούσε το 1-0 και έψαχνε τη μία καλή φάση για το δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς. Και στο 62' την είχε ο Ντούνης, ο οποίος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας μετά από μπαλια-τρύπα του Μπαρμπόσα, αλλά αστόχησε.

Στο 88', όμως, οι ισορροπίες στο ματς διαταράχθηκαν… Ο λόγος; Η «τραβηγμένη» από τα μαλλιά αποβολή του Αραβίδη με 2η κίτρινη κάρτα έβαλε φωτιά στο ματς με τους Αιγιώτες στο 90' να φθάνουν κοντά στο 1-1 με κεφαλιά του Ιωάννου. Το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε και η ΑΕΚ παρότι έπαιξε με τη φωτιά πήρε εν τέλει το τρίποντο.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Σταυριανός, Σπίνουλας, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλας, Σταμόγιαννος, Τσατσαρής (54' Ουρτάδο), Πόνσε, Νάστος (59' Κατσικοκέρης), Σκατσίλας (79' Σεχολάρι), Μπούνας.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (90+2' Σαρρής), Πλατέλλας (83' Φαγέ), Ντούνης (63' Ζόριτς), Αραβίδης.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στο Νότιο όμιλο, ο φιλόδοξος Ηρακλής Ψαχνών ξεκίνησε με το δεξί επικρατώντας στην έδρα του με 2-0 της Καλλιθέας που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπριλάκη στο 75'.
Οι Ευβοιώτες «καθάρισαν» το ματς στο πρώτο 45λεπτο. Στο 36' ο Γουόρντεν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ράντι και με πλασέ έκανε το 1-0 για να έρθει στο 43' ο Νάκας με φάουλ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση.
Από κει και πέρα, οι εκπρόσωποι της Κρήτης δεν τα κατάφεραν. Τα Χανιά κατάφεραν να πάρουν βαθμό από την Ερμιονίδα με το 0-0 που απέσπασαν σε ένα ματς με πολλά μαρκαρίσματα και δυο κόκκινες. Οι Χανιώτες έπαιζαν από το 36' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκοτόβου με τους γηπεδούχους να βλέπουν τον Παβίσεβιτς να ΄χει στο 88' την ίδια τύχη.
Οσο για την Επισκοπή παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αχαρναϊκό σε ένα ματς, όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Παπατόλιο με τους οικοδεσπότες να ισοφαρίζουν στο 58' με τον Δουμάνη.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
Νότιος Όμιλος
Απόλλων Σμύρνης - Φωστήρας 1-0 (87' Κοτσώνης)
Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέα 2-0 (36' Γουόρντεν, 43' Νάκας) 
Άλιμος – Πανηλειακός 1-1 (4' Ιωάννου – 14' Τσίτας)
Επισκοπή – Αχαρναϊκός 1-1 (58' Δουμάνης – 49' Παπατόλιος)
Ερμιονίδα – Χανιά 0-0
Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1 (21' Αραβίδης)