Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

"Τελευταία ελπίδα ο Μπουτάρης"; Καμία ελπίδα...

Giannis-Boutaris

Το σχετικό ρεπορτάζ της “Huffington Post” ακούγεται εντυπωσιακό: Αντιπροσωπεύει πράγματι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης την (τελευταία) ελπίδα της Ελλάδας της κρίσης, όπως αναφέρει η “Huffington Post” στο σχετικό ρεπορτάζ της;
Το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στον αντισυμβατικό χαρακτήρα του Μπουτάρη, στην ευρύτερη αποδοχή του, και στις αλλαγές που έχει δρομολογήσει στη Θεσσαλονίκη, ένα μωσαϊκό που προφανώς ακούγεται συναρπαστικό.
Είναι όμως έτσι; Πόσο έχει αλλάξει τη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης; Και πόσο πραγματικά αντισυμβατικός είναι, ώστε να ανακαλύψει ότι επιθυμεί να αλλάξει το σύστημα, μπαίνοντας ο ίδιος στα γρανάζια του, σε μάλλον προχωρημένη ηλικία;
Φυσικά, η “Huffington Post”, όπως το κάνει συχνά για θέματα… εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, προσεγγίζει επιδερμικά την κατάσταση, και κοντοστέκεται στους τίτλους, αντί να φτάσει στην ουσία.
Προφανώς και οι εξαιρέσεις αποτελούν τη ζωηρή ελπίδα της Ελλάδας για το μέλλον. Μόνο που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Γιάννης Μπουτάρης δεν αποτελεί μια τέτοια, αυθεντική εξαίρεση. Δεν είναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας. Αν ήταν… δεν θα είχαμε καμία ελπίδα.