Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Καμία νέα απόλυση από το 2015

mitsotakis-kiriakos
Στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για τις απολύσεις το 2014. Σε «αντιστάθμισμα», οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν επέμεναν για νέες απολύσεις από το 2015.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δεν υπάρχει πρόοδος, λόγω της «λευκής απεργίας» στη διαδικασία από την ΑΔΕΔΥ. Σε ό,τι αφορά τη διαδημοτική κινητικότητα, τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρέπεμψαν στις συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και τρόικας.

Για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το υπουργείο αναμένει σχετική μελέτη, η οποία, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, καταδεικνύει μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και στις ίδιες θέσεις, αλλά και παθογένειες.

‘Αξιο επισήμανσης, είναι, ακόμη  το γεγονός, ότι ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει μεγαλύτερη υποστηρικτική διάθεση από ό,τι το ΔΝΤ, σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο σκέλος της μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πιο σκληρά μέτρα.

ysterografa.gr