Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Σόιμπλε: Πιθανή νέα περιορισμένη βοήθεια στην Ελλάδα


Bundestag - debate on financial aid for Greece
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus υπογράμμισε ότι είναι πιθανή νέα περιορισμένη βοήθεια προς την Ελλάδα κάτω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
 «Στα τέλη του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η Ελλάδα και μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές. Το χρέος τής Ελλάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις της τρόικας, θα φτάσει το 2022 σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηρισθεί βιώσιμο. Γι’ αυτό ενδεχομένως η Ελλάδα να χρειαστεί ακόμα μία φορά περιορισμένη βοήθεια. Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ύψος του ποσού αυτής της βοήθειας, ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι «αυτό θα το δούμε όταν θα πρόκειται να ληφθεί μια απόφαση» και διευκρινίζει ότι «μάλλον θα πρόκειται για ένα σαφώς χαμηλότερο ποσό σε σχέση με τα δύο πρώτα προγράμματα- άρα μάλλον για ένα μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων».

ysterografa,gr