Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Η Ελλάδα μπροστά στις κάλπες και τα... διλήμματα

ekloges

Στις 7 το πρωί ανοίγουν οι τρεις κάλπες που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα για τις ευρωεκλογές, αλλά και το β` γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στη χώρα μας, οι ευρωεκλογές έχουν πάρει χαρακτήρα εθνικών εκλογών, με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν με τη ρητορική τους το δίλημμα, σταθερότητα ή ανατροπή και μένει να δούμε ποιο μήνυμα θα στείλουν οι Έλληνες πολίτες.
Κρίσιμη είναι, ωστόσο και η μάχη σε Περιφέρειες και Δήμους, όπου επίσης θα κριθεί τι… χρώμα θα πάρει ο χάρτης τη Δευτέρα.
Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης σε υποψηφίους, διότι η ψηφοφορία είναι επαναληπτική μόνον ανάμεσα στους υποψηφίους των δυο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Εάν ένας ψηφοφόρος σταυρώσει υποψηφίους, το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο, αλλά δεν θα ληφθούν υπόψη οι σταυροί προτίμησης.
Αντιθέτως, στις ευρωεκλογές σταυρώνονται έως τέσσερεις υποψήφιοι.
Πού ψηφίζουν οι πρωταγωνιστές των εκλογών
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 και ώρα 13.00, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα  στο 308ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών, στο Νηπιαγωγείο Νήσου Ιωαννίνων.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς  θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:15 στο 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, θα ψηφίσει στο 27ο και 30ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην Κυψέλη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα ψηφίσει στις 13:00 στο 2Ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.
Στο ίδιο σχολείο θα ψηφίσει και ο  υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη Γ. Σακελλαρίδης.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 09:00, στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.
Ο γγ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας θα ψηφίσει Στο 1649 εκλογικό τμήμα, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας στις 10:30 π.μ..
Επίσης στις 10:30 ο  πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 41ο & 42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
O δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης στις 9.30 π.μ., θα προσέλθει στο 974ο εκλογικό τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 12o και το 115ο Δημοτικό Σχολείο, Κοργιαλενίου 2, στους Αμπελόκηπους.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Επικεφαλής τους Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ», Ρένα Δούρου, στις 10:30 θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 10o Εκλογικό Διαμέρισμα, στο Αιγάλεω, στη διεύθυνση 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω,
Ο πολιτικός της αντίπαλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός θα ψηφίσει στις 09.00 στο 4271ο εκλογικό τμήμα του ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης επί της οδού Αγνώστων Μαρτύρων 1 στη Νέα Σμύρνη.
Στο 38ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Βασιλέως Γεωργίου Β’ 12 στις 10:30 θα ψηφίσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ενώ ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος,  θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11:30, στο  9Ο  Γενικό Λύκειο Πειραιά.

υστερογραφα