Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο νεότερος όμηρος της Συρίας - – Εικόνα που σοκάρει: Βρέφος γονατισμένο στο έδαφος με τρία όπλα να το σημαδεύουν στο κεφάλι


Ο νεότερος όμηρος της Συρίας – Εικόνα που σοκάρει: Βρέφος γονατισμένο στο έδαφος με τρία όπλα να το σημαδεύουν στο κεφάλι
 Ένα (ακόμα) παιδί θύμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία ή ένα (ακόμα) παιδί "όργανο" στα χέρια εκείνων που θέλουν να κάνουν προπαγάνδα;
Κανείς δεν ξέρει και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος τι ακριβώς είναι η σοκαριστική φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου.

Αν είναι αλήθεια, ας μην το συζητήσουμε καθόλου, θα είναι ακόμη ένα έγκλημα στα τόσα που έχουν γίνει στη δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο Συρία. Αν είναι προϊόν προπαγάνδας και κάποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε να βάλει ένα βρέφος να "ποζάρει" και τρεις ενόπλους να το σημαδεύουν απλά και μόνο για να βγάλει τη φωτογραφία και να τη... μοιράσει, κι αυτό έγκλημα είναι.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο internet κάποιος που φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, γράφει η Daily Mail. Των ανταρτών δηλαδή. Και μάλιστα τη συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Ο νεότερος όμηρός μας από την εχθρική φυλή των Kessab».
Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί σε χωριό κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι είναι Αρμένιοι Χριστιανοί.

Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν η φωτογραφία είναι αυθεντική και όντως οι αντάρτες έχουν πιάσει όμηρο ένα βρέφος ή αν είναι «σκηνοθετημένη» από το καθεστώς Άσαντ για να πλήξει τους αντάρτες και να μειώσει τη διεθνή υποστήριξη.

Ήδη άλλωστε, στο Twitter κι άλλα social media υπάρχει κύμα κατά των Σύρων ανταρτών με αφορμή τη φωτογραφία.

Άλλωστε ήρθε στο φως καθώς η Βουλή της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι προεδρικές εκλογές στη Συρία θα γίνουν στις 3 Ιουνίου.

newsit