Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ντέρμπι παντού. - Η Κόρινθος αντμέτωπη με τον Καραϊσκάκη

Η Κόρινθος έχει αφήσει πίσω την ήττα απ' την Αχαϊκή και όσα ακολούθησαν με τις καταγγελίες για την απαράδεκτη φιλοξενία και κοιτά αποκλειστικά την αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕ Καραϊσκάκης, στο γήπεδο του Συνοικισμού.
Μια ιδιαίτερα κρίσιμη αναμέτρηση, με τη νίκη να αποτελεί το μοναδικό ζητούμενο για την Μπάρτσα, προκειμένου να ανασάνει βαθμολογικά και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την παραμονή της. Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κορίνθου, Μάριος Σταματάκης , όσο και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής κάλουν τον φίλαθλο κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στον Συνοικισμό και να στηρίξει την ομάδα, προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο.
"Το πρωτάθλημα μπαίνει σε κρίσιμη καμπή και τώρα η Κόρινθος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη του κόσμου, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό της Κορινθίας να έρθει την Κυριακή στο γήπεδο του Συνοικισμού και να συμπαρασταθεί στην ομάδα, σε ένα ακόμη δύσκολο ματς. Η ΑΕ Καραϊσκάκης είναι μια πολύ καλή ομάδα, την οποία σεβόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φοβόμαστε. Η καλή Κόρινθος έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και το ίδιο φιλοδοξούμε να κάνουμε και την Κυριακή, με τη βοήθεια των φιλάθλων μας". Σκοπός όλης της φίλαθλης Κορινθίας πρέπει να είναι, η παραμονή της Κορίνθου στην Γ΄ Εθνική για να μην γυρίσει το ποδόσφαιρο του Νομού μας πολλά χρόνια πίσω.

Στην Μπάρτσα έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα από την Αχαϊκή και με... οδηγό την εμφάνιση κόντρα στην Ερμιονίδα (1-0), είναι αποφασισμένοι να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο. Ο Θύμιος Γεωργούλης δεν υπολογίζει και πάλι τον Τσίτσι, ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του, καθώς και τον Μανώλη Λούβρη, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη (12/3) παρουσιάστηκε στην Τρίπολη, για τη στρατιωτική του θητεία.
Αντίθετα, με τον Λούβρη, ο Ντερτιλής πήρε αναβολή. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Κατσικά, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Πίστη για θετικό αποτέλεσμα υπάρχει στην Ένωση Ερμονίδας για το αυριανό αγώνα στην Καλαμάτα απέναντι στον Μεσσηνιακό, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Η ομαδα του Κρανδίου με δύο  απουσίες λόγω καρτών ταξιδεύει για την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα αφού θα απουσιάσουν ο Αντώνης Λαζάρου και ο Γιάννης Κολόκας Την θέση του τιμωρημένου Λαζάρου θα πάρει ο Νίκος Τσώνης. Την αποστολή των "κυανοκίτρινων" αποτελούν οι : Πονηρός, Παπανικολάου, Σαμάρας, Τσώνης, Ιασωνίδης, Κιοσσές, Στάικος, Συμελίδης, Carlos, Δήμας , Βλαχόπουλος, Κραβαρίτης, Τζιέρης, Μαυρόπουλος, Κρίστο, Σχοινάς,  Μουκίδης.
Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη θέλει να πραγματοποιήσει η Καλαμάτα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό. Το εκτός έδρας παιχνίδι δεν είναι εύκολη υπόθεση για την «Μαύρη Θύελλα» καθώς ο τεχνικός, Μίλτος Γκόφας, δεν θα έχει στην διάθεση του τον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ εκτός για ένα ακόμα παιχνίδι παραμένει ο Λιόλιος που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Στα θετικά για τον Έλληνα τεχνικό είναι η επιστροφή του Αλέξανδρου Καραχάλιου που εξέτισε την ποινή του και θα δώσει πολύτιμες βοήθειες για την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα φέρει την Καλαμάτα πιο κοντά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Επικίνδυνη έξοδο στη Νέα Μανωλάδα κάνει η Αχαϊκή  όπου σε αγώνα ντέρμπι αντμετωπίζει την τοπική Δόξα, ενώ ακόμα "συνοριακό" ντέρμπι γίνεται στη Πάτρα ο Ατρόμητος Λάππα αντμετωπίζει τον ΠΑΟ Βάρδα , με τον νικητή του αγώνα να εχει κανει ένα ακόμα βήμα παραμονής.
Στο Μεσσολόγγι κόντρα στην ΑΕΜ αγωνίζεται ο Παναργειακός, ενώ στο Ναύπλιο ο Παναυπλιακός φιλοξενεί τον Άρη Αιτωλικού. Τέλος στα Σαγέικα ο τοπικός Εθνικός μάχεται με τον ουραγό ΠΦΟ Πανόπουλου.

21ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.

Κόρινθος-ΑΕ Καραϊσκάκης
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Αχαϊκή
Μεσσηνιακός-ΑΕ Ερμιονίδας
ΑΕ Μεσολογγίου-Παναργειακός
Παναρκαδικός-Καλαμάτα
Πανναυπλιακός-Αρης Αιτωλικού
Ατρόμητος Αχαΐας-ΠΑΟ Βάρδας
Εθνικός Σαγέικων-ΠΦΟ Πανόπουλου