Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Κινεζικός δορυφόρος εντόπισε “μεγάλα αντικείμενα” στον Ινδικό Ωκεανό, με μέγεθος 72-98 πόδια. Νέες έρευνες

boeing12
Στις κάθε άλλο παρά ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όπου οι δορυφόροι της Αυστραλίας εντόπισαν πιθανά συντρίμμια του χαμένου αεροπλάνου των Malaysia Airlines, αποδίδουν τα μέλη των ερευνητικών ομάδων το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να βρουν τίποτα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί του Σαββάρου, επιβεβαιώθηκε ότι δεν εντοπίστηκε τίποτα, οι έρευνες ωστόσο θα συνεχιστούν.
Αργότερα ωστόσο, οι αρχές της Μαλαισίας ενημέρωσαν ότι δορυφόρος της Κίνας εντόπισε “μεγάλα αντικείμενα” στον Ινδικό Ωκεανό, με μέγεθος 72-98 πόδια. Στην περιοχή σπεύδουν πλοία για να διεξάγουν έρευνες.
Το ένα “μεγάλο αντικείμενο” έχει 22 μέτρα μήκος και 30 μέτρα πλάτος.

Το χρονικό της Παρασκευής
Οι αρχές της Αυστραλίας ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τις επιχειρήσεις έρευνας στον νότιο Ινδικό Ωκεανό για συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing των Malaysia Airlines, χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν τα αντικείμενα τα οποία είχαν επισημάνει δορυφόροι σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του Περθ.
Το  Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg, το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.
Ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Γουόρεν Τρας δήλωσε σήμερα ότι τα αντικείμενα που εντοπίσθηκαν μέσω δορυφόρου στις 16 Μαρτίου στον νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν στο μεταξύ να έχουν βυθιστεί.
«Κάτι που επέπλεε στη θάλασσα τόσες ημέρες πριν μπορεί να μην επιπλέει πια. Μπορεί να βυθίστηκε» είπε προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο, στη ζώνη που βρίσκεται 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.
Κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη θα συνεπικουρήσουν τα αυστραλιανά, νεοζηλανδικά και αμερικανικά αεροσκάφη που ήδη επιχειρούν στην περιοχή.

ysterografa.gr