Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Σαμαράς: Βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο

samaras_maximou
Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Βήμα υπογραμμίζει ότι σταδιακά ,υπό τον όρο των πλεονασμάτων (πιστεύει ότι ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ), θα μειωθούν οι συντελεστές σε ΦΠΑ, εισόδημα, κέρδη και -38% τα βάρη στα ακίνητα ως το 2016.
 Παράλληλα, επισημαίνει ότι με τα πρωτογενή πλεονάσματα θα στηριχθεί η ελάφρυνση του χρέους, αλλά και η έξοδος στις αγορές. Ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι θα αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά οι συντελεστές του ΦΠΑ , του φόρου εισοδήματος, αλλά και των ακινήτων.
«Βγαίνουμε από το φαύλο κύκλο… γεννιέται μια νέα Ελλάδα» δηλώνει χαρακτηριστικά και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «είναι σε παράκρουση. Η ‘πρόταση’ του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ‘σκίσει τα μνημόνια’ και θα ‘αμφισβητήσει το χρέος’ ουσιαστικά αποτελεί αναγγελία εθνικής χρεοκοπίας».
 Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκαθαρίζει ότι δεν δίνει επίσημες στηρίξεις σε υποψήφιους δημάρχους, ούτε απαξιώνει τους αντάρτες, ενώ δεν πιστεύει ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα απειλήσουν την κυβέρνηση. «Ώς τα τέλη της εφετινής χρονιάς η βελτίωση θα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
Υπάρχει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει συγκεκριμένες αναγκαίες αλλαγές ακόμη και στο Σύνταγμά μας.
 Η ελπίδα θέλει πρόγραμμα, θέλει σχεδιασμό, θέλει αποφασιστικότητα και πάνω απ’ όλα λίγα λόγια» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.

ysterografa.gr