Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

«Ανάσα» στη Λιβαδειά 1 - 0 τον Ατρόμητο, με... υπογραφή Μάντζιου!


«Ανάσα» με... υπογραφή Μάντζιου! 
Στη Λιβαδειά σταμάτησε το αήττητο σερί του Ατρομήτου που «έτρεχε» από τις 10 Νοεμβρίου του 2013! Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Λεβαδειακού, ο Σάββας Παντελίδης κέρδισε για δεύτερη φορά την ομάδα του «δασκάλου» του, Γιώργου Παράσχου, με τον Βαγγέλη Μάντζιο να υπογράφει το σπουδαίο «τρίποντο» για τους Βοιωτούς. Το 1-0 φέρνει τον Λεβαδειακό στους 27 βαθμούς, δηλαδή πέντε πάνω από τον 16ο Πλατανιά.


Στο πρώτο μισάωρο του α' μέρους το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίας ήταν περιορισμένες, με τον Ορτέγκα να δείχνει πολύ κεφάτος και να… αναστατώνει την άμυνα του Ατρομήτου σε δύο-τρεις περιπτώσεις, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει τον Τσενάμο.
Οι φιλοξενούμενοι σωστά διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Ούμπιντες στο 32', με τον Δημητρόπουλο που ήταν κοντά στη φάση να λέει «παίζεται» αν και το τηλεοπτικό ριπλέι έδειξε ξεκάθαρα πως υπήρξε παράβαση.
Στο 36' ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν από γύρισμα του Γιαννούλη, η μπάλα έφτασε στον Ναπολεόνι μέσα στη μικρή περιοχή. Ο Στρατηλάτης ήταν εξουδετερωμένος, όμως η μπάλα χτύπησε στο καλάμι του Ιταλού και αντί για να καταλήξει στα δίχτυα, έφτασε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού!
Δύο λεπτά αργότερα από... συστημένη σέντρα του Μιλοσάβλιεβ, ο Μάντζιος μόνος του από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Τσενάμο με εκπληκτική επέμβαση στο δεξί «Γ» έδιωξε τη μπάλαμ ενώ στο 44' ήταν η σειρά του Κονέ να βρεθεί αμαρκάριστος στην περιοχή του Ατρομήτου, όμως μετά το σουτ του, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσενάμο.
Σπουδαία ευκαιρία για τον Ατρόμητο και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Ούμπιντες να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον εξερχόμενο Στρατηλάτη, όμως η μπάλα χτύπησε στην πάνω πλευρά του δοκαριού και πέρασε άουτ!

Όμως ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που για ακόμα μία φορά πίεζε περισσότερο κι έχασε ευκαιρίες με τον Ιντζίδη να σουτάρει άστοχα αν και ήταν αμαρκάριστος στο 54' και τον Μάντζιο να «απειλεί» στο 52' και στο 55'.
Με την είσοδο του ταχύτατου Γεωργίου στο 62' ο Γιώργος Παράσχος θέλησε να κάνει πιο δραστήρια της ομάδα του, με τον Παντελίδη να «απαντά» δύο λεπτά αργότερα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Καπό, ώστε να «δέσει» περισσότερο τη μεσαία γραμμή του.
Όσο περνούσε η ώρα, πάντως, η κούραση έκανε έντονη την παρουσία της στο «στρατόπεδο» των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προέρχονταν από το μεσοβδόμαδο ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Από την άλλη, το άγχος κυρίευε τους γηπεδούχους, μιας και η νίκη ήταν επιτακτική ώστε να μπορούσε να «ξεκολλήσει» η ομάδα της Βοιωτίας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να πάρει «ανάσα».
Μια νίκη που τελικά ήρθε έπειτα από μιαν εξαιρετική συνεργασία Καπό και Μάντζιου, με τον Γάλλο να... ζαλίζει δύο αντιπάλους του από αριστερά και να σεντράρει την κατάλληλη στιγμή για τον Μάντζιο, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σε σχεδόν κενή εστία και να σημειώσει το όγδοο φετινό του γκολ!
Ο Μάντζιος λίγο έλειψε να «κλειδώσει» το ματς για την ομάδα του στο 85', όταν απέφυγε τον Λαζαρίδη, σούταρε με δύναμη, όμως ο Τσενάμο με εντυπωσιακή εκτίναξη απομάκρυνε τη μπάλα. Στα τελευταία λεπτά ματς δεν παίχτηκε, καθώς ο Κυριάκος Στρατηλάτης τραυματίστηκε, με συνέπεια να υπάρχουν συνεχείς διακοπές.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτζι, Βαρέλα (64' Καπό), Ορτέγκα (89' Γεωργίου), Μιλοσάβλιεβ (96' Μάγκας), Μάντζιος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης (87' Φωτάκης), Φυτανίδης, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Νάστος, Γιαννούλης, Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο (62' Γεωργίου)