Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ε.Κ.Α.Β.: Ειδικό Πρόγραμμα Κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου Πελοποννήσου για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, βρισκόμενο πάντα στο πλευρό του πολίτη και με την ευκαιρία των... επερχόμενων ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και της επικείμενης αύξησης των μετακινήσεων, έχει προγραμματίσει ένα ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου ειδικά για τις 24-12-2013, 29-12-2013, 31-12-2013 καθώς και για το χρονικό διάστημα από τις 03-01-2014 έως και τις 06-01-2014 που αφορά την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και Ασθενοφόρων.

Παράλληλα, το Ε.Κ.Α.Β., προτρέπει όλους τους οδηγούς για την τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. δίνοντας μεγάλη έμφαση στη χρήση ζώνης για όλους τους επιβάτες, στη μη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, στη χρήση ΚΡΑΝΟΥΣ αλλά την ΜΗ ΧΡΗΣΗ της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, θα πρέπει να καλείτε το 3ψήφιο νούμερο 166 δίνοντας τις εξής πληροφορίες (σημαντικό είναι να μην τερματίσετε την κλήση εάν δεν έχετε δώσει όλα τα στοιχεία στο τηλεφωνικό κέντρο):

Τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε,

2. Την ακριβή διεύθυνση που χρειάζεστε Ασθενοφόρο καθώς και εάν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο, μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι κοντά,
Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο είναι το πρόβλημα,
Την ηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια.

Η Διοίκηση και το Προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. εύχονται σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλό Ταξίδι, καλή επιστροφή και το 2014 να είναι ειρηνικό, γεμάτο υγεία και χαρά, υπενθυμίζοντας πως ειδικά αυτές τις Άγιες ημέρες ας δώσουμε, όλοι μας, λίγο παραπάνω την προσοχή μας και την βοήθεια μας στα μοναχικά άτομα αλλά και τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Ακολουθεί το  πρόγραμμα Κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου γιά Αττική και Πελοπόννησο το οποίο θα θέλαμε να δημοσιοποιηθεί για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.


Ε.Κ.Α.Β. ΑΘΗΝΩΝ

Το Ε.Κ.Α.Β. Αθηνών και οι τομείς Χαλκίδας και Κορίνθου θα καλύψουν το Εθνικό Οδικό Δίκτυο όπως θα διαμορφωθεί κατά τις αναφερόμενες ημέρες και ώρες ως εξής:

Ø ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Ø ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Οι περιοχές κάλυψης θα είναι οι ακόλουθες :

· Κόμβος Βάρκιζας (Αγία Μαρίνα)

· Κόμβος Μεγάρων

· Κόμβος Ραφήνας

· Διόδια Αγίων Θεοδώρων

· Διόδια Αφιδνών

· Διόδια Ελευσίνας

· Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών έως Δερβένι

· Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως

· Λαύριο

· Νέα Μάκρη

· Ωρωπός

· Κόρινθος

· Χαϊδάρι

· Σαλαμίνα


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε.Κ.Α.Β. ΠΑΤΡΑΣ

Το Παράρτημα Πάτρας, θα καλύψει τον Εθνικό Οδικό άξονα ΠΑΤΡΩΝ - ΑΚΡΑΤΑΣ και ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ με Κινητές Μονάδες και ασθενοφόρα.

Οι τομείς Μεσολογγίου, Αγρινίου και Πύργου κατά το ίδιο διάστημα θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την κάλυψη του εθνικού οδικού άξονα των Νομών ΑΙΤ/ΝΙΑΣ και ΗΛΕΙΑΣ με Κινητές Μονάδες και ασθενοφόρα.

Ομοίως θα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στους τομείς Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε.Κ.Α.Β. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το παράρτημα Τρίπολης και οι τομείς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Φιλιατρών και Πύλου θα καλύψουν το Εθνικό Δίκτυο ΝΕΜΕΑΣ - ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΣΠΑΡΤΗΣ ως εξής:

· Τομέας Αρκαδίας στη σήραγγα Στέρνας – κόμβο Σπάρτης

· Τομέας Μεσσηνίας στο Ασπρόχωμα

· Τομέας Λακωνίας στη γέφυρα Ευρώτα

· Τομέας Ναυπλίου στο κόμβο Στέρνας

· Τομέας Φιλιατρών στην Τριφυλλία

· Τομέας Πύλου στην Πύλο