Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Γιατροί: Ελαφρώς καλύτερη η κατάσταση του Σουμάχερ

Michael-Schumacher-620x330
Twitter@EmOikonomidis
Η ανθρωπότητα, και όχι στενά και περιορισμένα ο χώρος του μηχανικίνητου αθλητισμού, κρατά την ανάσα της για την εξέλιξη της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς ο πιο πετυχημένος πιλότος στην ιστορία της Formula 1, παραμένει σε κώμα, μετά το ατύχημα που είχε στις Άλπεις.
Οι θεράποντες γιατροί του Γερμανού, στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ενημέρωσαν χθες για την κατάσταση της υγείας του, εκφράζοντας την ανησυχία τους, και χωρίς να αποκλείουν το μοιραίο, καθώς περιπτώσεις σαν και αυτές του 45χρονου Μίκαελ Σουμάχερ είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αναφορικά με την εξέλιξή τους.
Την ενημέρωση έκανε ο καθηγητής Gerard Saillant, o οποίος είναι παλιός φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ και του άλλοτε αφεντικού της Φεράρι Ζαν Τοντ, και θεωρείται ειδικός σε τραυματισμούς στον εγκέφαλο. Μεταξύ άλλων, είχε επιβλέψει την αποθεραπεία του Μίκαελ Σουμάχερ, όταν ο Γερμανός πιλότος είχε σπάσει το πόδι του το 1999, στο βρετανικό Γκραν Πρι.
“Ήρθα εδώ πρώτα και πάνω από όλα ως φίλος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες για τη συμπαράστασή τους, καθώς φυσικά και την ομάδα των θεραπόντων ιατρών για τις προσπάθειες που καταβάλλουν από χθες.
Δεν σας κρύβω ότι είμαι πολύ ανήσυχος για την κατάστασή του. Οι γιατροί δεν θα σας πουν πολλά, επειδή δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο. Δουλεύουν πάνω του ώρα με την ώρα.
Αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι εξαιρετικά σοβαρά. Ευτυχώς ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι 45 ετών, γιατί αν ήταν μεγαλύτερος ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν χειρότερα.
Αυτό που παρατηρήσαμε αρχικά ήταν ένα σφοδρό χτύπημα στο δεξί μέρος του κεφαλιού του. Όταν ήρθε στο νοσοκομείο ήταν αφυδατωμένος, ενώ οι κινήσεις του ήταν σπασμωδικές.
Βρίσκεται υπό τοπική αναισθησία, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος για τη ζωή του. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή. Και δυστυχώς, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί”, τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Gerard Saillant.
Σήμερα, η νέα ιατρική ενημέρωση άφηνε μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας. “Η κατάσταση της υγείας του σήμερα είναι ελαφρώς καλύτερη από χθες. Η επέμβαση στον εγκέφαλο βοήθησε να χαλαρώσει η πίεση που του ασκείτο. Η έκταση του αιματός είναι ακόμη μεγάλη, μπορούμε ωστόσο να αντιμετωπίσουμε πλέον καλύτερα την κατάσταση.