Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο Γιαννίτσης παίρνει πάνω του την ελληνική "Ελιά"

Tasos-Giannitsis
Η διάθεση υπάρχει, το ίδιο και το… πείσμα. Οι επιμέρους ενστάσεις, αντιδράσεις και δισταγμοί μένει να παρακαμφθούν, και εκεί στοχεύει ο Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος βγαίνει μπροστά, προκειμένου να “τρέξουν” μα ταχύτερους ρυθμούς οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της ελληνικής “Ελιάς”, δηλαδή της συσπείρωσης του συνόλου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι τη Δημοκρατική Αριστερά. Και όχι μόνο…
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όπως και εκείνης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος πριν από μια δεκαετία περίπου πρωταγωνίστησε στη μεγάλη κόντρα για το Ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση, είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης-πιλότος που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο εγχείρημα εκτιμούν ότι η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει ενισχυτικό πρόλογο των προσπαθειών τους, με απώτερο στόχο στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας στις 9 Δεκεμβρίου, η αποδοχή της κίνησης να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησε στη σχετική πρωτοβουλία, η Δημοκρατική Αριστερά ωστόσο εξακολουθεί να ανθίσταται, παρά το γεγονός ότι πολλά στελέχη του κόμματος Κουβέλη επιχειρούν να… συμμορφώσουν την ηγεσία τους, στην κατεύθυνση της συμπόρευσης.

ysterografa.gr