Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα βίντεο από τη διπλή δολοφονία στο Ν.Ηράκλειο

Αθήνα

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για το ενδεχόμενο εντοπισμού δειγμάτων DNA στη μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν ο δολοφόνος και ο συνεργός του μετά την επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει τα δεκάδες βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί από το σημείο       
Από τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με το βίντεο που παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των γραφείων της Χρυσής Αυγής, η δολοφονική επίθεση διήρκεσε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Την πορεία της μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαινε ο δολοφόνος και ο συνεργός του, έχουν καταγράψει τουλάχιστον άλλες τρεις κάμερες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, εκ των οποίων τρεις θεωρούνται μεγάλης αξίας για τις έρευνες, καθώς οι μάρτυρες αυτοί έχουν δει ολόκληρη τη σκηνή της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και τον σοβαρό τραυματισμό του τρίτου νεαρού.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η μαρτυρία του τέταρτου μέλους της Χρυσής Αυγής που δέχθηκε πυροβολισμούς, αλλά κατάφερε να διαφύγει σώος, μπαίνοντας στα γραφεία της ΧΑ. Το εν λόγω άτομο, που ήρθε τετ-α-τετ με τους δράστες, δεν έχει καταθέσει ακόμη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μάρτυρα, υπήρχε και πέμπτο μέλος της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία. Ο άνθρωπος αυτός -κατά τη μαρτυρία- επιχείρησε να καταδιώξει τους δράστες με τη μηχανή του, ωστόσο δέχθηκε κι αυτός πυρά και εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το πεδίο των ερευνών, ένας ακόμα κάλυκας των 9 mm βρέθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, κατά τις έρευνες της αστυνομίας στο χώρο οι οποίες ολοκληρώθηκαν. Ο κάλυκας εστάλη στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του 29χρονου

Εικόνα αισιοδοξίας υπάρχει στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς για την πορεία της υγείας του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς και τη μητέρα του, ο νεαρός, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά από την 4ωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και η κατάστασή του βαίνει σταθερά βελτιούμενη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ρυθμιστεί η πίεσή του και οι σφίξεις της καρδιάς και εφόσον συνεχιστεί η βελτίωση θα βγει από τη μηχανική υποστήριξη και καταστολή.

Newsroom ΔΟΛ