Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Θ. Σκυλακάκης:«Η υπερφορολόγηση δεν είναι μόνο τα μαντριά»

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ και ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη στο ραδιόφωνο του alpha 9,89 και στην εκπομπή των Δημήτρη Βερύκιου- Δημήτρη Σταυρόπουλου.
«Το θέμα της υπερφορολόγησης είναι βασικό. Ειδικά στο θέμα των ακινήτων δεν είναι μόνο τα μαντριά, αφορά στο σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όσους έχουν ιδιοκτησίες και ακίνητα ξενοίκιαστα. Με υψηλή φορολογία οι άνθρωποι θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία, δεν υπάρχει αγορά για να τα αξιοποιήσουν, βρίσκονται σε απόγνωση»
Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, προβλέπεται να γίνουν προσλήψεις το ‘14, μιλάμε ότι συνεχίζονται πράγματα που δεν θα έπρεπε. Εξακολουθούμε να βγάζουμε ανθρώπους στα 50 στη σύνταξη».
Υποστήριξε ότι «είμαστε παγιδευμένοι στη μέση του πελάγους χωρίς μηχανή, χωρίς βενζίνη (που είναι η χρηματοδότηση), θα κοιτάμε τα βράχια και την ακτή και δεν θα μπορούμε να κουνηθούμε».
Τέλος, επεσήμανε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν πια να μιλούν για την Ελλάδα, όταν μιλούν για τη χώρα μας ανεβαίνουν οι ευρωσκεπτικιστές στο Βορρά».