Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Μέρκελ: Είχα στερηθεί την ελευθερία γνώμης...

Angela-Merkel-classroom-e1376385324407
Twitter @EmOikonomidis
www.angela-merkel.de. Η προσωπική ιστοσελίδα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, προσφέρεται για… πανηγύρι ανάγνωσης και κατανόησης όσων κρύβονται πίσω από το “καρφιτσωμένο” χαμόγελο της γυναίκας από την οποία εξαρτάται σήμερα σε μεγάλο βαθμό η ευημερία των λαών της Ευρώπης. Για να μην κολυμπήσουμε και σε άλλες ηπείρους.

Η επικεφαλής της γερμανικής Κεντροδεξιάς, που παίζει χωρίς αντίπαλο μπροστά στις κάλπες της 22ας Σεπτεμβρίου, λόγω της απρόσμενης αδυναμίας του Πέερ Στάινμπρουκ να ορθώσει πειστικό αντίλογο και να παρουσιάσει στη γερμανική κοινωνία μια εύληπτη και ρεαλιστική εναλλακτική λύση, παραθέτει, σε πρώτο ενικό, τις απόψεις της για τη Γερμανία, την Ευρώπη, την πολιτική αλλά και τη… ζωή, προσφέροντας την ευκαιρία να καταλάβει κάποιος πολλά.
Όχι μόνο για το πως σκέφτεται η “Καγκελάριος της νίκης” για το γερμανικό έθνος, αλλά και για το τι προηγήθηκε στην καρδιά και το μυαλό της, στα δύσκολα χρόνια που έμενε στη… λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, οικοδομώντας την προσωπικότητα που ταλαιπωρεί σήμερα την πιο ιστορική ήπειρο του πλανήτη μας.
Ακόμη και οι φωτογραφίες που έχει επιλέξει, έρχονται να ταιριάξουν με τις απόψεις που διατυπώνει, επενδύοντας στην προωθητική δύναμη μιας εικόνας ως μεγάλου επιταχυντή και πολλαπλασιαστή ενός μηνύματος. Ειδικά όταν το μήνυμα είναι πολιτικό, και η εικόνα ανθρώπινη.
“Μου αρέσει η δουλειά μου… Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνεις αρκετό χρόνο σε ένα θέμα, να αποφασίζεις τον χειρισμό του, και στη συνέχεια να λειτουργείς ακαριαία… Προσπαθώ να βελτιώνω τη ζωή των Γερμανών κάθε μέρα που περνάει”, είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές των κειμένων που χρησιμοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ στην προσωπική ιστοσελίδα της.
Κάπου εκεί, έρχεται και η… εξήγηση πολλών από όσα δυσκολεύεται να κατανοήσει κάποιος σχετικά με την ισχυρότερη πολιτικό της ηπείρου μας. “Στην Ανατολική Γερμανία είχαμε στερηθεί την ελευθερία γνώμης. Γι’ αυτό και είμαι εξαιρετικά ευαίσθητη με το θέμα των ελευθεριών. Πρέπει να τις προασπίζουμε και να τις σεβόμαστε”, σημειώνει η Άνγκελα Μέρκελ.
Φυσικά, η… αυτοδιάθεση των ευρωπαϊκών λαών τελείωσε τη στιγμή που η Γερμανία αποφάσισε να κερδίσει στην αρένα της παγκόσμιας οικονομίας, όσα έχασε σε δυο Παγκοσμίους Πολέμους. Όσο για την ελευθερία γνώμης των λαών που υφίστανται τη λιτότητα, ας το αφήσουμε καλύτερα…

ysterografa.gr