Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Οι αντάρτες χτύπησαν με ρουκέτες τον Άσαντ - Διαψεύδει η Δαμασκός

Bashar-al-Assad
Επίθεση με ρoυκέτες κατά του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησαν το πρωί οι αντάρτες της αντιπολίτευσης, με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες για το κατά πόσο ο ηγέτης της Συρίας τραυματίστηκε.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με στόχο κονβόι αυτοκινήτων που μετέφερε τον Μπασάρ αλ Άσαντ σε τέμενος για να προσευχηθεί, και σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, είχαν καταφέρει να υποκλέψουν πληροφορίες για τη συγκεκριμένη διαδρομή.
Οι πληφοορίες για το κατά πόσο ο Μπασάρ αλ Άσαντ τραυματίστηκε είναι συγκεχυμένες, ενώ τα αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, και ο στρατός έκλεισε τους γύρω δρόμους.
Η τηλεόραση της Δαμασκού πάντως μετέδωσε εικόνες με τον Μπασάρ αλ Άσαντ να βρίσκεται στο τέμενος και να προσεύχεται, ελέγχεται ωστόσο το κατά πόσο οι εικόνες είναι σημερινές.
Από την πλευρά των ανταρτών, αποκαλύφτηκε ότι το κονβόι του Άσαντ χτυπήθηκε με 17 ρουκέτες.
Αργότερα, με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση της Δαμασκού διαψεύδει ότι από τις ρουκέτες χτυπήθηκε το κονβόι που μετέφερε τον Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντας ότι επλήγη άλλη αυτοκινητοπομπή.

ysterografa.gr