Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

O (αμετανόητος) Ερντογάν (ξανα) έχασε την ψυχραιμία του

Tayyip-Erdogan
Ένας ηγέτης πλησιάζει πιο κοντά στην πτώση του, όταν χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα που τον περιβάλλει, και την οποία καλείται να διαχειριστεί από τη θέση ευθύνης την οποία κατέχει. Ό, τι συμβαίνει δηλαδή με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά την αρχική απόπειρα να… αυτοσυγκρατηθεί και να επιχειρήσει να κατευνάσει την εξεγερμένη Τουρκία, σήμερα στο πλαίσιο περιοδείας σε πολλές πόλεις της χώρας, άρχισε πάλι να κουνάει το δάχτυλο, και να απευθύνεται απαξιωτικά σε εκείνους που έχουν εξεγερθεί κατά της πολιτικής του.
Μετά λοιπόν, από την πρωινή ομιλία του στα Άδανα, το απόγευμα μίλησε στην Άγκυρα, όπου σήκωσε και πάλι τους τόνους κατά των διαδηλωτών. “Όταν ξεκινούσαμε, φορέσαμε το σάβανό μας. Λογαριασμό μπορεί να μας ζητήσει μόνο ο λαός, όχι κάποιες περιθωριακές ομάδες.
Αυτοί που καταστρέφουν και καίνε, ονομάζονται πλιατσικολόγοι. Και όσοι τους υποστηρίζουν ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Είναι το λόμπι του επιτοκίου. Μια, δυο ή τρεις τράπεζες, εσείς που ξεκινήσατε αυτή τη μάχη εναντίον μας,  θα το πληρώσετε πολύ ακριβά.
Κάναμε υπομονή, αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εξεγερμένων της Κωνσταντινούπολης αλλά και άλλων πόλεων της Τουρκίας.

ysterografa.gr