Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

«Καμπανάκι» Βιρβιδάκη για τους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο

Tη νέα προγραμματική περίοδο δεν θα χρηματοδοτούνται έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ, την ώρα που στην Πελοπόννησο είναι προς αποκατάσταση 82 χωματερές.
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υπεύθυνος συντονισμού του ΕΣΠΑ, Κυριάκος Βιρβιδάκης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την προσωρινή και οριστική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι ως χώρα έχουμε παραβιάσει όλες τις προθεσμίες και βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και υπογράμμισε γι” αυτό πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Μανώλης Αγγελάκας, η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και οι δήμαρχοι Κορίνθου, Άργους και Ναυπλίου.
Το πρωί, ο κ. Βορβιδάκης επισκέφθηκε έναν ΧΑΔΑ στην Κορινθία, την προς αποκατάσταση κλειστή χωματερή Τρίπολης και τον προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης των σκουπιδιών της Τρίπολης.