Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

«Για το ‘λουκέτο’ στην ΕΡΤ φταίνε ΔΗΜΑΡ, Μανιτάκης»

Στη ΔΗΜΑΡ και στους δύο υπουργούς της με προεξάρχοντα τον Α. Μανιτάκη, επιρρίπτει την ευθύνη για την «αναγκαστική επιλογή» του «λουκέτου» στη ΕΡΤ ο Α. Σαμαράς.
Συγκεκριμένα, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Σαμαράς αφού τονίζει πως «ό,τι έγινε ήταν ‘αναγκαστική επιλογή’ από την αρχή ως το τέλος» απαριθμεί τις ευθύνες των υπουργών της ΔΗΜΑΡ και, κυρίως, του κυρίου Μανιτάκη, υπενθυμίζοντας ότι «όλοι μαζί είχαμε αναλάβει την υποχρέωση να υπάρξουν 2.000 απομακρύνσεις από το Δημόσιο έως τα τέλη Μαΐου. Ωστόσο:
-«Η διαδικασία της ‘διπλής αξιολόγησης θέσεων και προσωπικού’ δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις εβδομάδες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είχε κάνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση.
- «Επιλεκτικές απομακρύνσεις ‘επίορκων’ ή ‘κοπανατζήδων’ δεν μπορούσαν να φθάσουν τον αριθμό αυτό» (σ.σ. τις 2.000), επιρρίπτοντας και πάλι, εμμέσως πλην σαφώς, τις ευθύνες στον Α. Μανιτάκη, που δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό.
- «Έγινε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση μέσα από συμβασιούχους. Ό ένας υπουργός την προώθησε και ο άλλος υπουργός της ματαίωσε! Και οι δύο ήταν από τη ΔΗΜΑΡ, όπως θυμάστε». 

aftodioikisi.gr