Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στο Πικέρμι στην Ανατολική Αττική , αισθητός στην Κόρινθο

bvcbhhhdfdsss
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:56 τα ξημερώματα στην Ανατολική Αττική.
Όπως αναφέρει το newsbomb.gr  Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται 4χλμ.βορειοανατολικά του Πικερμίου και 24χλμ. ανατολικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 5χλμ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Κόρινθο και τη Χαλκίδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί ενώ δεν έχουν αναφερθεί και ζημιές.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών από την πλευρά του, δίνει τον σεισμό στα 4,0 Ρίχτερ.
Κατά το παρελθόν, η περιοχή δεν έχει δώσει σεισμούς μεγάλου μεγέθους.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Μακρόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του Mega, η περιοχή δεν έχει κάποιο βεβερημένο παρελθόν για μεγάλους σεισμούς, το ρήγμα είναι μικρό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
«Πιστεύω ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός τουλάχιστον μέχρι τώρα, είναι σε αυτά τα πολύ μικρά ρήγματα που γενικά όλος ο ελληνικός χώρος έχει τέτοια, δεν έχουμε κάποιο βεβαρημένο παρελθόν από την περιοχή. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η περιοχή δεν έχει κάποιο βεβερημένο παρελθόν για μεγάλους σεισμούς. Το ρήγμα είναι μικρό», δήλωσε.
Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι η περιοχή των Σπάτων και της Αρτέμιδας δίνει αρκετά συχνά σεισμούς, μικρού μεγέθους, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, λόγω του μικρού μεγέθους της δόνησης, δεν μπορεί ακόμα να εξαχθεί με βεβαιότητα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.