Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

«Χωρίς 12.500 ‘διαθέσιμους’ δεν έχει δόση»

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνουν οι εκπρόσωποι της τρόικας μετά τις χθεσινές προειδοποιήσεις στο Eurogroup ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαθεσιμότητας είναι προαπαιτούμενη για τη δόση των 8,1 δισ. του Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις συζητήσεις τους τις τελευταίες ημέρες με τον (πρώην πλέον) υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη, τον υφυπουργό Μ. Βολουδάκη και τα στελέχη του υπουργείου, οι εκπρόσωποι τω δανειστών μας κατέστησαν σαφές ότι αν μέχρι τις 8 Ιουλίου δεν έχει δοθεί η λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους που, σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση, έπρεπε να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη Ιουνίου, τότε η δόση του Αυγούστου βρίσκεται στον «αέρα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πριν την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ο κ. Μανιτάκης είχε ενημερώσει σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου, επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε άλλους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο και,  κυρίως, στους υπουργούς Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, για τους οποίους τόνισε ότι αφενός καθυστέρησαν και αφετέρου έστειλαν ελλειπή στοιχεία.

aftodioikisi.gr