Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο Θρύλος… βασιλιάς του φιλέ μέσα στο Βραχάτι!

volei
Το ελληνικό βόλεϊ είναι «ερυθρόλευκο». Μετά την κατάκτηση του νταμπλ στις γυναίκες, ο Ολυμπιακός έκανε τρεμπλ στους άνδρες. Νίκησε με 3-0 σετ (25-17, 25-23, 25-14) τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι, στον 4ο τελικό των πλέι οφ της Volley League και με 3-1 νίκες αναδείχθηκε πρωταθλητής για 26η φορά στην ιστορία του.
Μετά την κατάκτηση του 2ου League Cup «Νίκος Σαμαράς» και πάλι στο Βραχάτι την 1η Μαρτίου (3-0 την Κηφισιά) και του Κυπέλλου στο Ρέθυμνο στις 24 Μαρτίου (3-0 τον Φοίνικα Σύρου), οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν στιγμές δόξας ξανά στο Βραχάτι, με τη νίκη στο «Γεώργιος Τριαντάφυλλος» απέναντι στον Παμβοχαϊκό.
 Οι τίτλοι του βόλεϊ Ανδρών
Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, «ζορίστηκε» μόνο στο 2ο σετ όταν το δικό του 17-11 έγινε 21-20 υπέρ του Παμβοχαϊκού και στέφθηκε δίκαια πρωταθλητής, κάνοντας και την ανατροπή, καθώς ο 1ος τελικός στο κλειστό του Ρέντη είχε νικητή τον Παμβοχαϊκό! Ακολούθησαν, ωστόσο, τρεις «ερυθρόλευκες» νίκες, δύο εκ των οποίων εκτός έδρας.
Το ματς ήταν γιορτή, καθώς έγινε μπροστά σε κατάμεστο γήπεδο, στο οποίο βρίσκονταν 1.000 άτομα, με ταυτόχρονη παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.
Μάλιστα, άπαντες έμειναν στις θέσεις τους μετά το τέλος του αγώνα, χειροκρότησαν τις ομάδες τους και η απονομή έγινε κανονικότατα, με τους παίκτες του Παμβοχαϊκού να παίρνουν πρώτοι τα μετάλλιά τους και να ακολουθεί η στέψη του πρωταθλητή. Στιγμές που δεν έχουμε συνηθίσει, δυστυχώς, στην Ελλάδα, αλλά σαφώς είναι οι πρέπουσες και μακάρι να μπορέσουν κάποια στιγμή να αποτελέσουν τον κανόνα.

Οσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο σετ, ξέφυγε νωρίς (12-4) και έφτασε άνετα στην κατάκτησή του με 25-17 σε 22 λεπτά. Κάτι ανάλογο φάνηκε ότι θα συμβεί και στο 2ο σετ, με το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα 17-11. Όμως ο Παμβοχαϊκός έκανε την αντεπίθεσή του, προηγήθηκε 21-20 και προς στιγμή το σκορ έγινε 22-20 με λάθος υπόδειξη για επίθεση άουτ του Χριστοφιδέλη. Η μπάλα «βρήκε» τη γραμμή, ο Ολυμπιακός ζήτησε video-referee, το ριπλέι τον δικαίωσε και το σκορ έγινε 21-21.
Ο Κοκκινάκης πήγε στο σερβίς, πήρε άσο και έκανε και δύσκολο σερβίς και έτσι με επίθεση του Γιορντάνοφ το σκορ έγινε 23-21 και ο Ολυμπιακός πήρε και το 2ο σετ με 25-23 σε 30 λεπτά. Στο τρίτο σετ ήταν λογικό ο Παμβοχαϊκός να έχει να αντιμετωπίσει και το ψυχολογικό ντεσαβαντάζ από τον τρόπο της απώλειας του προηγούμενου σετ και έτσι ο Ολυμπιακός το πήρε εύκολα με 25-14 σε 24' λεπτά και στέφθηκε πρωταθλητής.