Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Στον μόνιμο θρόνο της η εικόνα της Υπαπαντής

Στον μόνιμο θρόνο της η εικόνα της Υπαπαντής
Με ευλάβεια και συγκίνηση, παρουσία πλήθους πιστών, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής. Την Παρασκευή το βράδυ, στον μητροπολιτικό ναό τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και ακολούθησε αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το Σάββατο τελέστηκε αρχιερατική λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ και συμπροσευχομένου του κ. Χρυσοστόμου.
Μετά το πέρας της λειτουργίας και κατά τη διάρκεια της παρακλήσεως στην Θεοτόκο, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της εικόνας της Παναγίας στον μόνιμο θρόνο της. Με το πέρας των εκδηλώσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, δήλωσε:
«Με το σημερινό τελετουργικό έκλεισε ο κύκλος εορτασμού της πολιούχου μας. Η Παναγία πλέον, από τον μόνιμο θρόνο της, θα ατενίζει, θα σκέπει και θα επευλογεί τον μεσσηνιακό λαό. Το ιερό πρόσωπό της, από όσα μας δίδαξε η ιστορία, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο. Ετσι, να είμαστε βέβαιοι ότι δε θα μας εγκαταλείψει και τώρα. Η τοπική Εκκλησία εύχεται σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα υγεία και κάθε καλό στην πορεία της ζωής όλων μας».
 
eleftheriaonline.gr