Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μίλαν για πρόκριση, 2-0 την Μπαρτσελόνα - Τον πρώτο λόγο η Σάλκε 1-1 με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.

 «Βαριά» η φανέλα με τα 7 αστέρια! (vds)
Η Μίλαν απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους 8 του Champions League, αφού μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 2-0 της Μπαρτσελόνα στο Τζιουζέπε Μεάτσα.
Στο 57' οι ροσονέριι κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ. Μετά από δυνατό σουτ του Μοντολίβο, η μπάλα κόντραρε στον Ζαπάτα, στρώθηκε στον Μπόατενγκ, ο οποίος με ωραίο αριστερό σουτ νίκησε τον Βαλντές και έκανε το 1-0 .
Οι ισπανοί απείλησαν στο 76', με το μακρινό σουτ του Ινιέστα να περνάει ελάχιστα άουτ, αλλά πέντε λεπτά αργότερα η Μίλαν... ξαναχτύπησε και διπλασίασε το προβάδισμα της.
  Στο 81', μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Νιάνγκ-Ελ Σαραουί-Μουντάρι, ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Βαλντές και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 !
  Παρά τις προσπάθειες της ομάδας του Ρόουρα, το συγκρότημα του Αλέγκρι κράτησε το υπέρ του 2-0 μέχρι το τέλος και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση, ενόψει του επαναληπτικού του Καμπ Νου.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μεξές, Ζαπάτα, Κονστάντ, Αμπροζίνι, Μοντολίβο, Μουντάρι, Μπόατενγκ, Πατσίνι (75' Νιάνγκ), Ελ Σαραάουι (87' Τραορέ).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ (88' Μαστσεράνο), Αλμπα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (62' Αλέξις Σάντσες), Πέδρο, Μέσι, Ινιέστα.

Προβάδισμα και για την Σάλκε, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση στο Αλί Σαμί Γεν και μόλις στο 12' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από λάθος του Νοϊστάντερ, ο Ινάν βρήκε τον Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος ξεπέρασε εντυπωσιακά τον Χέβεντες, πλάσαρε τον Χίλντεμπραντ και έκανε το 1-0 για την Γαλατά.
Η ομάδα του Τερίμ συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στο 18... άγγιξε το 2-0, όταν ο Χίλντεμπραντ έδιωξε το πλασέ του Ντρογκμπά και στην επαναφορά, ο Αλτιντοπ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Σάλκε!
Παρά την υπεροχή των τούρκων, η γερμανική ομάδα βρήκε τον τρόπο στο 45' να ισοφαρίσει και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με το σκορ ισόπαλο στο 1-1. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Φαρφάν βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τζόουνς, ο οποίος πλάσαρε τον Μουσλέρα και έφερε το ματς στα ίσια.
Ετσι, το 1-1 ανάμεσα στις δύο ομάδες έμεινε μέχρι το τέλος, με την Σάλκε να έχει το πάνω χέρι, ενόψει του επαναληπτικού του Βέλτινς Αρίνα.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ : Μουσλέρα, Σαμπρί (84΄Μπουλούτ), Καϊα, Νουνκέου, Αλτιντοπ (66' Εμπουε), Φελίπε Μέλο, Ριέρα, Ινάν, Ντρογκμπά, Σνάιντερ (46' Αμραμπάτ), Γιλμάζ
ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, ΧέβΕντεζ, Μάτιπ, Κολάσινατς, Τζόουνς, Μπάστος, Νεουστάντερ, Χόγκερ, Ντράξλερ (84' Μπαρνέτα), Χούντελαρ (75' Πούκι), Φαρφά