Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

O ΠΑΣ ολοταχώς για... Ευρώπη - “Άλωσε” την Τούμπα η Ξάνθη


Ο Ντε Βινσέντι δημιουργούσε, ο Ίλιτς έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα και οι δυο τους οδήγησαν τον ΠΑΣ στην εντός έδρας νίκη επί της Βέροιας με 2-0. Ένα βαθμό πριν την πέμπτη θέση πλέον οι Γιαννιώτες – Μεγαλώνει το άγχος για τη “βασίλισσα του Βορρά”, που έμεινε στη προτελευταία θέση
Οι Γιαννιώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 24' με το τέρμα του Ίλιτς. Παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν επιθετικά, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Ντε Βινσέντι (34') και Ίλιτς (44') για να αυξήσουν το δείκτη του σκορ.
Απ' την άλλη η Βέροια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή φάση, αφού δυσκολευόταν αρκετά να φτάσει στα καρέ του Φεγκρούς. Μοναδική καλή της στιγμή στο πρώτο μέρος για τη “Βασίλισσα του Βορρά” η κεφαλιά του Πέρεθ στο 43' που πέρασε μόλις άουτ.
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 53', με το έκτο τέρμα του Ίλιτς στο πρωτάθλημα (και αυτό το γκολ, όπως και το πρώτο δημιουργία του Ντε Βινσέντι). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να μπουν ξανά στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (84’ Κεϊτά), Τσουκαλάς, Γεωργίου, Κοροβέσης (72’ Βίλα), Ίλιτς
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Σνάουτσνερ, Αμαραντίδης, Καλί, Μπάρμπας, Καφές (84’ Καλτσάς), Καλογέρης, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Κόστλι, Ιωάννου (66’ Μπαργκάν)

Πρώτο...διπλό για τους Ακρίτες
Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έπεσε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα (0-1) του από την Ξάνθη στην Τούμπα και τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πλατανιά.
Λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στο ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα, ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε και πάλι, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στην δημιουργία φάσεων κι έτσι έχασε από τους μαχητικούς "Ακρίτες", που πήραν βαθμολογική... ανάσα.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να φτιάξει παιχνίδι, αφού η Ξάνθη είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς στο 23', όταν το σουτ του Σαλπιγγίδη πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.
Οι Ακρίτες ισορρόπησαν στην συνέχεια το ματς, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 39', στο δοκάρι του Μάνταλου, αλλά ο Νιγηριανός “μίλησε” στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, νικώντας τον Γλύκο και επιβεβαιώνοντας την καλύτερη παρουσία της ομάδας του στην Τούμπα.
Έχοντας μείνει πίσω στο σκορ, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, αλλά η Ξάνθη ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσε καθόλου χώρους στους γηπεδούχους. Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Δώνης (πέρασε τους Λίνο και Γκαρσία στη θέση των Σταφυλλίδη και Κάτσε), η Ξάνθη ήταν αυτή που κρατούσε τον ρυθμό στα μέτρα της. Οι Θεσσαλονικείς εξαπέλυσαν τελικά την... επίθεση τους για το βαθμό από το 70' και μετά και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση σε αρκετές στιγμές, αλλά είτε ήταν άστοχοι, είτε βρήκαν μπροστά τους τον Λοντίγκιν.
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Σταφυλίδης ( 62’ Λίνο), Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ (82' Φωτάκης), Κάτσε (62’ Γκαρσία), Κατσουράνης, Αθανασιάδης
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Πάιτο, Μάνταλος (79’ Πρίττας), Φλίσκας (59’ Βασιλακάκης), Σμίθ (83’ Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι