Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας θέλει τον Διώτη στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ioannis-Diotis
Ο δρόμος προς την εξουσία έχει και τις… σημειολογίες του. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Αλέξης Τσίπρας, που εκτός από ΠΑΣΟΚογενή στελέχη τα οποία έσπευσαν με προχωρημένη προθυμία να ενταχθούν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις διαπίστωσαν ότι η Ιπποκράτους… αδειάζει πολιτικά, αναζητεί και πρόσωπα του δημόσιου βίου, που με τη συμπόρευσή τους με την Κουμουνδούρου θα στείλουν τα κατάλληλα, εκκωφαντικά μηνύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο δημόσιο πρόσωπο είναι ο Ιωάννης Διώτης, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και άλλοτε “διώκτης της τρομοκρατίας”, στα χρόνια που ήταν Εισαγγελέας, και του είχε ανατεθεί η υπόθεση της “17 Νοέμβρη”. Η αντικατάσταση του Ιωάννη Διώτη από τον Στέλιο Στασινόπουλο το καλοκαίρι, και μετά την ανάληψη της εξουσίας από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ενόχλησε τον πρώην Εισαγγελέα, για τον οποίο οι φήμες λένε ότι δεν έκρυψε ποτέ σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις την ενόχληση και την πικρία του, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε.
Το σενάριο που κυκλοφορεί εσχάτως στα πολιτικά παρασκήνια λοιπόν, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί την ένταξη του Ιωάννη Διώτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ενδεχομένως ακόμη και με την πρώτη θέση στο Επικρατείας, που θα έδινε και την πιο εύγλωττη σημειολογία στη συνεργασία των δυο πλευρών.
Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που, ακούγοντας τα σενάρια για την ενδεχόμενη “ελεύθερη συμβίωση” του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιωάννη Διώτη θυμίζουν με νόημα τις αντίστοιχες κινήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, με την επιλογή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Ιωάννη Κοραντή, ή της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου. Για να στείλει μήνυμα στο “σύστημα”.

ysterografa.gr