Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Γράφει τον Θρύλο του στην Γερμανία! Μένουμε...Ευρώπη! – Έσπασε με τριάρα τη γαλλική “κατάρα” ο Ολυμπιακός


Γράφει τον Θρύλο του στην Γερμανία!
Μέσα σ' ένα δίλεπτο (80'-82') ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Μονπελιέ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (3-1) σφράγισε το Europa και πάει στο Σάλκε για διπλό πρόκρισης στους «16» του Champions League.

Η πρόκριση στα πόδια του...

Ο Ολυμπιακός ντουμπλάρισε τις νίκες του κόντρα στην Μονπελιέ, έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο με την δεύτερη διαδοχική του νίκη κι έτσι μετά το τελικό 3-1 κρατάει την τύχη στα χέρια του για συνέχεια στο θεσμό, ενώ απέκτησε σημαντικό αβαντάζ τουλάχιστον για την 3η θέση και το Europa League.

Με πολύ καλή εμφάνιση, στο ξεκίνημα του αγώνα και ειδικά στο β' ημίχρονο, οι παίκτες του Ζαρντίμ έδειξαν περίσσιο πάθος και δικαιώθηκαν. Οι Γάλλοι είχαν πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν, μπροστά ήταν φλύαροι και ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στην επικράτηση.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν υστερήσαντα και με κορυφαίους τους Χολέμπας (έφτιαξε) δυο γκολ, Γκρέκο (σκόραρε κι έφιαξε το πρώτο γκολ), Αμπντούν (έτρεξε αμέτρητα χιλιόμετρα και ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού) κι ο Μασάδο που σκόραρε κι έπαιξε πολύ καλά ως δεξί εξτρέμ έφτασαν στο «τρίποντο».
Ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα κι ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δημιούργησε στα καρέ της Μονπελιέ! Ηταν το 4ο λεπτό όταν ο Γκρέκο κινήθηκε ωραία από αριστερά, έφτασε στα όρια της περιοχής, γύρισε συρτά τη μπάλα, ο Αμπντούν την τσίμπησε αλλά δεν την βρήκε καλά κι εν συνεχεία έφτασε στον Μήτρογλου. Ο Ελληνας φορ όντας σε θέση οφσάιντ σούταρε, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι, πήρε ανάποδα φάλτσα κι έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που με κοντινό πλασέ ο Μασάδο απλά την έστειλε στα δίχτυα!

Στο 11' ο Μήτρογλου πήρε τη μπάλα από το κακό κοντρόλ του Γιάνγκα Εμπίβα, έπειτα από κούρσα του Μανιάτη από δεξιά, γύρισε ωραία το σώμα του, σούταρε, όμως ο Ζουρντρέν κράτησε ανέπαφη την εστία του!

Οι Γάλλοι από την άλλη, μετά την ψυχρολουσία προσπάθησαν να ανέβουν και επιδίωξαν να επιτεθούν από τα άκρα, καθώς ο Ολυμπιακός κρατούσε καλά στο κέντρο. Από το τέταρτο και μετά πήραν τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν πατούσαν με αξιώσεις στην περιοχή του Κάρολ, παρά μόνο με κάποια στημένα.

Στο 31' οι Γάλλοι δημιούργησαν την πιο καλή τους ευκαιρία με τον Καμαρά να βγαίνει στην πλάτη του Σιόβα, όμως το πλασέ του στην κίνηση πέρασε άουτ. Στο φινάλε του ημιχρόνου ανέβηκε και πήρε γήπεδο, όμως πέρα από δυο άστοχες κεφαλιές του Σιόβα από στημένα δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση. Κάπως έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να διατηρεί προβάδισμα κι ανέπαφη εστία.
Με την έναρξη της επανάληψης η Μονπελιέ έκανε την πρώτη της αλλαγή με τον σκόρερ του πρώτου αγώνα, Σαρμπιονιέρ να μπαίνει αντί του Καμπελά.

Ο Ολυμπιακός όμως μπήκε και πάλι δυνατά και πίεσε τους Γάλλους, που είχαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα, χωρίς ωστόσο να πάρει κάτι καλό. Στο 53' ο Μήτρογλου βγήκε απέναντι από τον Ζουρντρέν, όμως ο κίπερ των Γάλλων του πήρε την μπουκιά από το στόμα πριν βγει μόνος του προ κενής εστίας.

Στο 63' οι Γάλλοι απείλησαν δυο φορές μέσα σε μισό λεπτό πρώτα με τον Κάρολ να πέφτει στα πόδια του Καμαρά και να διώχνει το πλασέ του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρβό πήρε εντελώς αφύλακτος την κεφαλιά όμως έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κάρολ.

Οι Γάλλοι ωστόσο, ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στο 66' με τον Μπελχαντά, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Καμαρά κι αμφισβήτησαν έντονα οι «ερυθρόλευκοι» έπειτα από μαρκάρισμα του Σιόβα.

Στο 73' ο Ζαρντίμ έκανε την πρώτη του αλλαγή ρίχνοντας στο ματς τον Φουστέρ αντί του Μοδέστο. Ο Ολυμπιακός που ήταν πολύ ανώτερος στο β' μέρος συνέχισε να πιέζει για το γκολ κι έχασε καλή ευκαιρία με τον Ζουρντρέν να λέει εντυπωσιακά «όχι» στο σουτ του Αμπντούν στο 77'.

Δεν κατάφερε ωστόσο να αντιδράσει στο σουτ του Γκρέκο, έπειτα από το κόρνερ του Χολέμπας και την κακή απομάκρυνση του Μπελχαντά. Ετσι, οι Πειραιώτες πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Ιταλό στο 81'.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Χολέμπας κινήθηκε από αριστερά έκανε τη σέντρα κι ο Μήτρογλου εκτέλεσε εξ επαφής τον Γάλλο κίπερ για να γράψει το 3-1 μέσα σε αποθέωση με το Καραϊσκάκη να σηκώνεται από τα θεμέλιά του!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (73' Φουστέρ), Μασάδο (87' Φέισα), Μήτρογλου (90+2' Λυκογιάννης), Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Γκρέκο, Τοροσίδης, Αμπντούν.

ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιάνγκα Εμπίβα, Χίλτον (79' Κονγκρέ), Μπεντιμό, Μαρβό, Μουνιέρ (62' Τιννιάν), Μπελχαντά, Καμπελά (46' Σαρμπονιέρ), Σαϊχί.

ΣΑΛΚΕ - ΑΡΣΕΝΑΛ 2-2

Η Αρσεναλ έδειξε ικανή για να «πληρώσει» την Σάλκε με το ίδιο νόμισμα, ωστόσο οι Γερμανοί αντέδρασαν. Αν και δεν έκαναν την ανατροπή, «επέστρεψαν» στον αγώνα και τελικά απέσπασαν ισοπαλία 2-2 από τους Λονδρέζους στο Γκελζενκίρχεν. Προηγήθηκε 1-0 με τον Γουόλκοτ στο 18' και «πάγωσε» ακόμα περισσότερο την Σάλκε φτάνοντας στο 2-0 με τον Ζιρού στο 26'. Ωστόσο η Σάλκε, μειώσε σε 2-1 με τον Χούντελααρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45'+2') και έφερε το ματς στα στα ίσια με την ισοφάριση του Φαρφάν στο 67'.
ΣΑΛΚΕ: Ούνερσταλ, Ουτσίντα (25' Χέγκερ / 66' Παπαδόπουλος), Χέβεντες, Μάτιπ, Φουκς, Φαρφάν, Τζόουνς, Χόλτμπι (90'+3' Μπαρνέτα), Νόισταντερ, Αφελάι, Χούντελααρ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Σανιά, Κοσιελνί, Μέρτεζακερ, Βερμάλεν, Γουόλκοτ, Αρτέτα, Καθόρλα (90'+1' Κοκελέν), Γουίλσιρ, Ποντόλσκι (90'+1' Α. Σάντος), Ζιρού.

Αποτέλεσμα που αφήνει τα πάντα ανοικτά στον 2ο όμιλο του Champions League, καθώς στη  βαθμολογία του 2ου ομίλου μετά από 4 αγωνιστικές:Σάλκε 8 (8-5)
Άρσεναλ 7 (7-6)
Ολυμπιακός 6 (7-7)
Μονπελιέ 1 (5-9)
.