Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συλλήψεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ - Μήνυμα της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή!

Το σκληρό της πρόσωπο δείχνει η κυβέρνηση στους συνδικαλιστές, θέλοντας προφανώς να κάνει πράξη τη δήλωση του πρωθυπουργού «δε θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι».

Η κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ επί της Μεσογείων από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έληξε με επέμβαση της αστυνομίας στις 23:00 το βράδυ και τη σύλληψη 18 συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Σήμερα το μεσημέρι, οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Η κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ, με την αιτιολογία της αναζήτησης στοιχείων σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον Νίκο Φωτόπουλο «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα» ήρθε λίγες μέρες μετά τις εικόνες ντροπής με την εισβολή στο ΥΕΘΑ.

Τότε συνελήφθησαν 12 ναυτεργάτες, που σήμερα δικάζονται στο αυτόφωρο. Την Κυριακή το βράδυ έγιναν και πάλι συλλήψεις. Οι 18 συνδικαλιστές της ΔΕΗ οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Η αστυνομία, αυτή τη φορά, έδρασε άμεσα. Πολλοί το ερμηνεύουν ως απόφαση της κυβέρνησης να δείξει το σκληρό της πρόσωπο και να μην αφήσει τη χώρα να γίνει… ξέφραγο αμπέλι, όπως είπε πριν λίγα 24ωρα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Ίσως αυτή η άμεση επέμβαση να είναι και ένα μήνυμα προς όσους θελήσουν να κατέβουν και απόψει αλλά και την Τρίτη στους δρόμους της Αθήνας για να διαδηλώσουν κατά των νέων σκληρών μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση αλλά και γιανα... «υποδεχτούν» την Άνγκελα Μέρκελ που έρχεται στην Ελλάδα για επίσκεψη… αστραπή.

Ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης ασκήθηκε στους 18 συνδικαλιστές που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής κατά την αστυνομική επιχείρηση για να λήξει η κατάληψη στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ στη Μεσογείων.
Για την εκδίκαση της υπόθεσης δόθηκε ρητή δικάσιμος για τις 18 Ιανουαρίου 2013.

Στη συνέχεια, οι 18 συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δεν πήγαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά τους επισκέφθηκαν στη ΓΑΔΑ δυο εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες όλο αυτό έγινε για να μην επαναληφθούν σκηνές όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις με πρωταγωνιστή και πάλι τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην Ευελπίδων.

Επίσης, σήμερα βρίσκονταν στην Ευελπίδων και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, που συνελήφθησαν για την εισβολή στο ΥΕΘΑ. Και κανείς δεν ήθελε να υπάρξει... συνάντηση.

Η σύλληψη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ έχει προκαλέσει μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στη ΓΕΝΟΠ και την κυβέρνηση αλλά και μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Δημήτρης Στρατούλης ήταν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που έσπευσε το βράδυ της Κυριακής στην Ασφάλεια για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες.

«Κάνουν λάθος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εάν οραματίζονται μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΑΔΑ και δήλωση Στρατούλη με την οποία ζητούσε απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενώ καταγγελλόταν η κυβέρνηση για «πρακτικές αστυνομικού κράτους».

«Απόπειρες –και μάλιστα βίαιες– που στόχο έχουν την υποκατάσταση του κράτους, πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας. Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκινούν ή στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές, ας σκεφτούν, επιτέλους, τι μπορούν να προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την πατρίδα.

Κάνουν λάθος εάν οραματίζονται μια Ελλάδα “ξέφραγο αμπέλι”. Διαπράττουν έγκλημα εάν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Ανταπαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «όλοι γνωρίζουν ότι το «χάος» είναι παράγωγο της πολιτικής τους και όχι των ειρηνικών δημοκρατικών διαμαρτυριών των εργαζομένων».


newsit.gr