Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποίησεις στο Δερβένι με σκοπό την παραμονή του Ειρηνοδικείου

Συγκέντρωση πραγματοποιήται σε λίγη ώρα , στο Δερβένι , από τόν Εμπορικό Σύλλογο καθώς και άλλους φωρείς της πόλης. Αίτια της συγκέντρωσης η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και η συγχωνευσή του  στο Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου που αυτό παραμένει.
Η Αναστάτωση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο Δερβένι και στην ευρύτερη περιοχή έπήλθε όταν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος, σε συνάντηση που είχε με τον Εμπορικό Σύλλογο Δερβενίου  τους διαβεβαίωνε ρητά ότι « Το Ειρηνοδικείο δεν πρόκειται να φύγει από το Δερβένι..» , ένω όπως έλεγε είχε την διαβεβαίωση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, ότι "θα συνεχίσει τη λειτουργία του το Ειρηνοδικείο Δερβενίου" πράγμα το οποίο δεν έγινε.
Οι φορείς του Δερβενίου βρίσκονται σε αναστάτωση και τονίζουν ότι « ο Δήμαρχος μας κορόιδεψε…»  και αρχίζουν συνεχεις κινητοποιήσεις με σκοπό το Ειρηνοδικείο να παραμείνει στο  Δερβένι.
Η απόφαση κατάργησης της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Δερβενίου είναι λανθασμένη, γιατί στερεί  ολόκληρη τη Δυτική Κορινθία από των υπηρεσιών του  ενώ με την κατάργηση και της τελευταίας εναπομείνουσας υπηρεσίας από το Δερβένι, στρέφει σε οικονομικό μαρασμό ολόκληρη την περιοχή ενώ βάζει οριστική "ταφόπλακα" στις πρωτοβουλίες των κατοίκων για ανάπτηξη. Το Ειρηνοδικείο Δερβενίου πρεπει να παραμεινει!.