Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αστέρας στην παράταση - Από τη κόλαση στο παράδεισο

O Αστέρας Δερβενίου στα πλαίσια της Α΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας , αν και καρδιοχτύπησε τους φίλους του, τελικά κατόρθωσε και προκρίθηκε στη Β' φάση μετά τη νίκη του με 4-1 στη παράταση απέναντι στην Αναγέννηση Κιάτου, στο γήπεδο Ξυλοκάστρου, παρουσία αρκετών φίλων του Αστέρα, οι οποίοι με την εξέλιξη του αγώνα πήγαν από τη κόλαση στο παράδεισο.. Το σκορ άνοιξε για την Αναγέννηση ο Μπίζιος στο 30' και ισοφάρισε στο 94' ο Μυργιώτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στη παράταση, δύο γκολ του Μαστρογιαννόπουλου και ένα ακόμη του Μυργιώτη διαμόρφωσαν το τελικό 1-4.
Η Αναγέννηση ξεκίνησε καλύτερα και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλά σουτ σε ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ, που αποκρούστηκαν από τα σώματα των αμυντικών. Ο Αστέρας μετά το 20λεπτο ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά οι νεαροί παίκτες που χρησιμοποίησε ο προπονητής του Χριστοδουλόπουλος δεν ολοκλήρωναν τις προσπάθειές τους.
Στο 30’ σε εκτέλεση κόρνερ της Αναγέννησης, ο Μπίζιος με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 1-0, εκθέτοντας την άμυνα του Αστέρα. Στο 37’ σε σέντρα του Μαστρογιαννόπουλου από δεξιά, ο Μυργιώτης δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο Β’ μέρος η Αναγέννηση έπαιξε κλειστά γύρω από τη περιοχή της. Ο Αστέρας που είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν πολύ νευρικός και δεν δημιουργούσε φάσεις στην εστία των γηπεδούχων. Στο 60’ μάλιστα, η Αναγέννηση είχε δοκάρι με το Σταυρόπουλο σε μία περίεργη φάση, όταν η άμυνα του Αστέρα αδράνησε μετά από μια μακρινή μπαλιά από των αμυντικών της Αναγέννησης. Μετά την είσοδο του Πεθαίνου, ο Αστέρας πλαγιοκόπησε πολλές φορές την άμυνα της Αναγέννησης χωρίς όμως τελικές προσπάθειες. Στο 74’ οι παίκτες του Αστέρα ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μυργιώτη από τον Βογιατζή, αλλά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι.
Στο 3
ο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι σε καταφανέστατη ανατροπή του Κουτρούλη, με τους παίκτες της Αναγέννησης να διαμαρτύρονται έντονα ισχυριζόμενοι ότι έγινε εκτός περιοχής. Ο Μυργιώτης ισοφάρισε και επανέφερε τις καρδιές των φίλων του Αστέρα στις θέσεις τους.
Η είσοδος του Στεφανάκου στη παράταση άλλαξε άρδην τους συσχετισμούς στο κέντρο του γηπέδου καθώς οι πάσες του αποδιοργάνωσαν την άμυνα της Αναγέννησης. Στο 94’ ο Στεφανάκος με μπαλιά λόμπα βρήκε δεξιά μέσα στη περιοχή το Μαστρογιαννόπουλο και αυτός εκτέλεσε τον Πέτραινα στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του. Ο Αστέρας απελευθερώθηκε και άρχισε να εμφανίζει στο γήπεδο τις επιθετικές αρετές του απέναντι σε μια απογοητευμένη Αναγέννηση. Οι Πεθαίνος και Μυργιώτης έχασαν δύο γκολ από αυτά που δε χάνονται, ενώ ο Μετεβελής με ένα τρομέρο αριστερό βολέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ο αγώνας κυλούσε με τον Αστέρα να έχει συνεχώς τη μπάλα στη κατοχή του και στο 114’ ο Πεθαίνος ελίχθηκε από αριστερά και έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στο Μαστρογιαννόπολο, ο οποίος όντας ελαφρά τραυματισμένος, έσπρωξε τη μπάλα στην άδεια εστία. Τέλος ο Μυργιώτης στο 118’ ξέφυγε από τη κουρασμένη άμυνα της Αναγέννησης και με τρομερό βολέ εκτέλεσε τον Πέτραινα γράφοντας το 1-4.

Συμπερασματικά, ο Αστέρας παίζοντας με αρκετούς νεαρούς (έλειπαν 4 έμπειροι παίκτες για διάφορους λόγους) μπλοκαρίστηκε από τη καλοστημένη Αναγέννηση και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο να αποδείξει την ανωτερότητά του.

Ο διαιτητής κ. Ψυχογιός και οι βοηθοί του κ.κ. Μπουρτζοβίτη και Γκουρβέλο έκαναν αρκετά λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου (90’ Στεφανάκος), Αναγνωστόπουλος, Πρίφτης (64’ Πεθαίνος), Κουτρούλης, Βυζάς (58’ Μερκούρης), Μυργιώτης