Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΕΣ: 20 εκατ. ευρώ στους δήμους για τα σχολεία

Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ κατανέμει με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μέσω ΚΑΠ, σε όλους τους δήμους της χώρας με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


ΠΑΙΔΙΚΟΙ:3.000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΩ...ΧΟΡΗΓΙΑΣ

Περίπου 64.000 (δηλαδή ακριβώς δύο στα τρία) παιδιά θα ενταχθούν τελικά στους παιδικούς σταθμούς της χώρας. Αυτή τη φορά την αδυναμία του κράτους καλύπτει η ιδιωτική πρωτοβουλία, αυξάνοντας κατά 3.000 τους δικαιούχους στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.
Αποτέλεσμα, ο αριθμός των παιδιών που θα μείνουν εκτός αν και είναι μεγάλος να μειωθεί στις 32.000 (από 35.000 που ήταν μετά τη συμφωνία ΚΕΔΕ-Βρούτση-Στυλιανίδη και την «είσοδο» επιπλέον 18.000 παιδιών στους σταθμούς).
Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, θα ενισχύσει οικονομικά τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας με 4,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα εγγραφής ακόμη τριών χιλιάδων παιδιών στους παιδικούς.
Η ενίσχυση αυτή εντάσσεται σε δωρεές, ύψους 10 εκατ. ευρώ, που χορηγεί το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ενίσχυση παιδιών και των οικογενειών τους που πλήττονται από την κρίση.
Επισιτιστική βοήθεια στα σχολεία
Πέραν της δωρεάς για τους παιδικούς, το Ίδρυμα θα πραγματοποιήσει δωρεά, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ προς τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Πρόληψις», με σκοπό να διευρυνθεί το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία κατά το ερχόμενο σχολικό έτος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2012 και σε αυτό συμμετείχαν 34 δημόσια Δημοτικά και Γυμνάσια σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Μέσω του προγράμματος, που χρηματοδοτήθηκε και πέρυσι από το Ίδρυμα Νιάρχος οι 6.272 μαθητές των σχολείων λάμβαναν καθημερινά ένα δωρεάν μικρό γεύμα. Φέτος με την αυξημένη οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Νιάρχος στόχος είναι να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες τουλάχιστον 18.000 μαθητών δημόσιων σχολείων.