Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ηχηρά ΟΧΙ από το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ - Το πρώτο κυβερνητικό ρήγμα


Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ που έφερε τα πάνω - κάτω στη Βουλή.
Με 163 "ναι" ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ΑΕI. "Όχι" επί της αρχής ψήφισαν 101 βουλευτές μεταξύ τωνοποίων και 6 από το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, καταψήφισαν το νομοσχέδιο ο Γ. Παπανδρέου, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Α. Λοβέρδος , ο Χ. Αηδόνης, Γ. Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο εισηγητής για την Παιδεία του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης είπε όχι στο άρθρο για τη διάρκεια της θητείας των πρυτάνεων και έτσι με αυτές τις αρνητικές ψήφους δημιιουργήθηκε το πρώτο κυβερνητικό ρήγμα και πλέον στη Βουλή.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προχώρησε νωρίτερα σε αλλαγές σε κάποιες από τις διατάξεις που αποτελούσαν «κόκκινο πανί» για τα περισσότερα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο εξαπέλυσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. "Δε νομιμοποιείστε, δεν έχετε την δεδηλωμένη να φέρνετε ένα νομοσχέδιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση", είπε ο κ.Λοβέρδος.

Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Με το νομοσχέδιο «ρυθμίσεις θεμάτων ΑΕΙ και άλλες διατάξεις», τροποποιούνται διατάξεις του νόμου 4009/2011 -γνωστός ως «νόμος Διαμαντοπούλου»- για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.
newsit.gr