Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Στον... αέρα η συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα


Η Κυβέρνηση δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή την τροπολογία για την χορήγηση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας - Στο "χέρι" της ΕΠΟ και του υπουργείου πολιτισμού πλέον η απόφαση για τους “κιτρινόμαυρους”, αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Ο Ανδρέας Δημητρέλος (αντιπρόεδρος πλέον της ΠΑΕ) περίμενε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής την ψήφιση της τροπολογίας από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα επιτρεπόταν στον αρμόδιο υπουργό να χορηγήσει με υπουργική απόφαση προσωρινή φορολογική ενημερότητα.

Αυτό όμως δεν έγινε επειδή η κυβέρνηση, λόγω χρόνου (κλείνει η Βουλή τον Αύγουστο) δεν πρόλαβε να περάσει το νομοσχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ, προς το παρών δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα, κάτι το οποίο δεν της επιτρέπει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και φυσικά την πραγματοποίηση μεταγραφών.

Με τη Βουλή να ανοίγει ξανά στις 27 Αυγούστου και το πρωτάθλημα να ξεκινά δυο μέρες νωρίτερα τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα συμμετοχής της Ένωσης στη διοργάνωση…

Για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει άμεσα η ΕΠΟ και το υπουργείο αθλητισμού, με έγγραφό τους προς της Ε.Ε.Α να μεριμνήσουν ώστε να ανασταλεί η διαδικασία έκδοσης των αδειών μέχρι να ανοίξει και πάλι η βουλή ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Μόνο έτσι, οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.
newsit.gr