Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ… δεν τα βρίσκει με τον εαυτό του

Εδώ και πολύ καιρό, έχει διαπιστωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα του τόπου. Ένα πρόβλημα το οποίο δεν λύθηκε με τις διπλές εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου, καθώς στα… επεισόδια που ακολούθησαν, αποδεικνύεται ότι η Ιπποκράτους βρίσκεται σε αποπροσανατολισμό και κρίση πολιτικής ταυτότητας.
Όλοι διαπιστώνουν ότι… το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τα βρει με τον εαυτό του. Δεν έχει καταφέρει να αποδεχτεί, επομένως και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα τα οποία προέκυψαν μετά τη μετατροπή του από το βασικό κόμμα εξουσίας της Ελλάδας, σε απλή… συνιστώσα της Κεντροαριστεράς. Η δε συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά, προκαλεί νέους κλυδωνισμούς και απαιτεί ευαίσθητες ισορροπίες, που κάθε άλλο παρά εύκολο να τηρηθούν μοιάζουν.
Η χθεσινή μέρα ήταν αποκαλυπτική του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε ουσιαστικά να κρατήσει αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, στην κυβέρνηση του οποίου συμμετέχει, τη στηρίζει και ουσιαστικά συναποφασίζει τη στρατηγική της. Μια μόλις μέρα μετά την αποστροφή ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε στο μέλλον να έχει περισσότερο ενεργή και πολιτική συμμετοχή στην κυβέρνηση αυτή.
Ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο τελευταίος των λεγόμενων κορυφαίων, που δεν έχει αποστασιοποιηθεί, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να δίνει την προσωπική μάχη του για το μέλλον, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τον βασικό κυβερνητικό εταίρο του ΠΑΣΟΚ, ότι προωθεί «δικά της παιδιά».
Όσο το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να περιδιαβαίνει στη συγκεκριμένη παραζάλη, αδυνατώντας να τα βρει με τον εαυτό του, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τον λαϊκισμό, κεντρικός κομιστής του οποίου στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, να βρει ωφέλιμο χώρο για να αναπτυχθεί.

statesmen.gr