Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουικ, ο Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλης Γιαννάκης και ο συντονιστής γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών  θεμάτων Γιάννης Μανώλης , συναντήθηκαν στη Βουλή με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Στην συνάντηση, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση  του ΟΣΕ   και την αγωνία τους   για το μέλλον των 3.200 εργαζομένων του Οργανισμού.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποκάλυψαν ότι σε όλα τα κράτη της ευρωζώνης οι σιδηροδρομικές γραμμές είναι κρατικές  στρατηγικές  υποδομές. Άρα κατ αυτούς,  τα χρέη του ΟΣΕ δεν παρά η άδικη  μεταφορά δανείων στον ισολογισμό του , τα οποία μάλιστα φέρουν κρατικές  εγγυήσεις.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεσμεύθηκαν ότι  δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στην πώληση παρόμοιων υποδομών. Δεσμεύθηκαν ακόμη πως θα κάνουν τα πάντα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων , αλλά και ότι θα πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να αξιοποιηθεί   το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, με βάση το οποίο μπορεί να ενισχυθεί η εμπορική δραστηριότητα του Οργανισμού  και να ενισχυθούν τα οικονομικά του.