Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι διερευνητικές οδηγούν σε συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

Οι διερευνητικές οδηγούν σε συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Τι είπαν Βενιζέλος, Καμμένος
Ολοκληρώνεται μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ απόψε κιόλας, οι επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε το μεσημέρι.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπαν όχι σε συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ παρά τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, όλα δείχνουν ότι αύριο το βράδυ αφού πρώτα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, θα στηρίξει με τους όρους του, την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Εκτός εάν πεί «ναι» στην κυβέρνηση συνεργασίας απόψε και ο κ. Κουβέλης. Μέχρι τότε, η επικοινωνιακή διαχείριση εκ μέρους όλων των κομμάτων προκειμένου να χρεωθούν τα θετικά και να χρεώσουν σε άλλα κόμματα τα αρνητικά, συνεχίζεται.
Η συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο
Το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε να μετάσχει σε κυβέρνηση υπονόησε αλλά δεν είπε σαφώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος, Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε μέχρι αύριο το βράδυ να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης «συνευθύνης». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς φαίνεται να αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Βενιζέλου.
Αναλυτικότερα, μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως υπήρξε συμφωνία να δημιουργηθεί αμέσως κυβέρνηση και οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέχρι αύριο βράδυ. Προσέθεσε ότι η πρότασή του για κυβέρνηση συνευθύνης με τα τέσσερα κόμματα παραμένει.
Είπε ότι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα «είναι απολύτως απογοητευτικές, είναι προκλητικές, καθώς λέει ότι οφείλουμε όλοι οι άλλοι να προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης αλλά οφείλει αυτή η κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Είναι άποψη «αντιδημοκρατική, αδιέξοδη, απειλητική» είπε ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την αποτυχία της κυβέρνησης, δηλαδή πρακτικά της χώρας».
Ο κ. Βενιζέλος ερμήνευσε το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας ότι «ο λαός έδωσε την εντολή συνεργασίας και συστράτευσης και δεν γίνεται αυτό από όλους αντιληπτό».
Σχολίασε ότι «αυτοί που θα επιλέξουν το καθήκον της αντιπολίτευσης, πρέπει να συνεργαστούν « προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης στο εξωτερικό. Τα παραπάνω «προτάσσονται από το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και η σύνθεση της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.