Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η Άννα βλέπει (ήδη) την επόμενη μέρα. Στο ΠΑΣΟΚ…


Γνωρίζοντας κανείς την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, και κυρίως την ψυχολογία με την οποία πορεύονται ιστορικά τα στελέχη του, με έμφαση στα λεγόμενα ή αυτοπροσδιοριζόμενα ως «κορυφαία», δεν θα πρέπει να προσεγγίζεται με έκπληξη η χθεσινή «ρουκέτα» της Άννας Διαμαντοπούλου.
Με προφανή στόχο τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ηγεσία του «νέου ΠΑΣΟΚ», η οποία δεν έχει αποκτήσει συλλογικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα η Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται και πάλι στο περιθώριο.
Η Υπουργός Ανάπτυξης της απερχόμενης κυβέρνησης Παπαδήμου, διατύπωσε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντικειμενικές ελπίδες για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, όσο το μόνο που κάνει είναι «να πηγαίνει πλάτη-πλάτη και να ζητά συγγνώμη».
Η αναφορά της Άννας Διαμαντοπούλου ήταν ευθεία βολή κατά της «συγγνώμης» που ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες για λογαριασμού όλου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μένοντας ωστόσο προσκολλημένος σε αυτή τη ρητορική, η οποία μάλλον άρχισε να κουράζει.
Σε συνδυασμό με την αμυντική στρατηγική τακτική την οποία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, η Άννα Διαμαντοπούλου δεν κρύβει ότι διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό μείγμα, οι αρνητικές παρενέργειες του οποίου θα αποτυπωθούν στην κάλπη της 6ης Μαϊου.
Η πρώην υπουργός Παιδείας λοιπόν, πολιτικό «τέκνο» του Κώστα Σημίτη και δεδηλωμένη θαυμάστρια των μη πολιτικών κυβερνήσεων συνεργασίας, κινείται ήδη με το βλέμμα της στην επόμενη μέρα. Όχι της χώρας, αλλά του ΠΑΣΟΚ.
 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / STATESMEN.GR