Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Τη μνήμη της εξέγερσης του Κιλελέρ την τιμούμε πραγματικά όταν εργαζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιφέρεια και λέμε την αλήθεια στους αγρότες

O Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις εκδηλώσεις για την 102η επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τη μνήμη της εξέγερσης του Κιλελέρ την τιμούμε πραγματικά όταν εργαζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιφέρεια και λέμε την αλήθεια στους αγρότες.

Η απερχόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» υποσχέθηκε και στους αγρότες τα πάντα, τους έταξε «λαγούς με πετραχήλια» για να υποκλέψει την ψήφο τους.

Χαρακτήριζε ψίχουλα τις αποζημιώσεις των 500 εκατομμυρίων ευρώ της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά επί των ημερών τους, ο ΕΛΓΑ αντί για δίκαιες αποζημιώσεις, πλέον, δίνει… προνοιακά επιδόματα.

Ενώ υποσχέθηκαν πράσινη ανάπτυξη, τα αγροτικά φωτοβολταϊκά βάλτωσαν.

Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ για τα Σχέδια Βελτίωσης από το 2009 παραμένουν… παρκαρισμένα και αναξιοποίητα από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αράχνιασε.

Την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί, δυσχεραίνοντας τη θέση των αγροτών, με ορατό τον κίνδυνο να μείνουν φέτος ακαλλιέργητα χωράφια.

Η ελληνική γεωργία χρειάζεται επανεκκίνηση με μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή εντολή και σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας μας».